Claudia van Trigt concerteert in Vordense Dorpskerk. Foto: PR
Claudia van Trigt concerteert in Vordense Dorpskerk. Foto: PR

Claudia en Manito brengen Zuid-Amerikaanse passie

VORDEN - In de Vordense Dorpskerk wordt wekelijks een kort laagdrempelig concert gegeven op de donderdagmiddag, om 15.30 uur. Het eerstvolgende is donderdagmiddag 10 augustus om 15.30 uur met Claudia y Manito. Vorig jaar traden zij al eens op tijdens een Laat Romantisch Zaterdagavondconcert bij Kaarslicht.

Claudia, zangeres en harpiste en Manito, veelzijdig gitarist en componist, zijn beiden dynamische virtuozen die elkaar gevonden hebben binnen de Spaanstalige Latin met sterke gipsy invloeden. Dankzij de combinatie van Paraguayaanse harp, het zwoele stemgeluid van Claudia en het intuïtieve zigeuner-gitaarspel van Manito nemen zij een unieke plek in binnen de Wereldmuziek.
Claudia zingt canciones uit diverse Zuid Amerikaanse landen. Op de Paraguayaanse harp laat Claudia melancholische zamba's, ritmische polca's gevoelige tango's en meer uit Paraguay en Venezuela horen. Manito begeleidt de harpstukken van Claudia met strakke ritmes. De gitaarnummers vult hij aan met vurige solo's en fraseringen. Van huis uit speelt Manito rumba flamenca. Door de combinatie Paraguayaanse harp en flamencogitaar heeft de muziek van 'Claudia y Manito' een eigen geluid gekregen zonder dat deze in authenticiteit inboet.

De toegang is gratis, vrijwillige bijdrage na afloop.


www.vriendenvande dorpskerkvorden.nl