Sunny Sunday 2016. Foto: PR
Sunny Sunday 2016. Foto: PR Foto:

Tweede editie Sunny Sunday

LOCHEM - Op zondag 27 augustus vindt de tweede editie van Sunny Sunday plaats in het Openluchttheater in Lochem. Tussen 14.00 en 22.00 uur staat het theater wederom geheel in het teken van vrijheid, blijheid en niet te vergeten duurzaamheid. Muziek luisteren of zelf muziek leren schrijven, bijzondere workshops volgen, lekker lokaal eten of gewoon rondlummelen en genieten van het relaxte sfeertje. Voor alle leeftijdsgroepen is er iets te doen.

Aan het woord is Cindy van de Sanden, drijvende kracht achter het festival: "We zijn dit jaar met groot creatief team met prachtige ideeën. Zo kunnen we nu al zeggen dat we een aantal verrassende muzikale acts hebben. Deels lokaal, maar we kunnen ook al verklappen dat de 'Fanfare van de eerste liefdesnacht' uit Amsterdam te gast zal zijn en vele afwisselende muzikale acts meer. Waar we dit jaar ook nog meer aandacht aan gaan besteden is lokaal eten. Biologische wijntjes, biertjes en we bereiden gerechten met producten uit de regio. En… voor het eerst in jaren kun je in het Theehuis boven in het theater net als vroegere weer thee drinken en taart eten."

Creatief, sportief, duurzaam
"Duurzaamheid is een rode draad bij de organisatie van Sunny Sunday. Heel veel materialen verdienen een tweede leven. Dat ga je terugzien in de aankleding, maar ook tijdens de workshops. 'De Groene Makers' komen van afval nieuwe dingen maken, vaders en zoons kunnen samen sleutelen aan fietsen (moeders en dochters zijn natuurlijk ook welkom om mee te doen) en je kunt mandala's tekenen op stenen. Zorgzaamheid voor lichaam en geest komen onder andere terug in workshops yoga en capoeira."

Wil je weten wat? Volg dan de Facebookpagina van het theater.