Cycling Team Vorden was met zeven renners afgereisd naar Bolzano Noord-Italië. Foto: PR
Cycling Team Vorden was met zeven renners afgereisd naar Bolzano Noord-Italië. Foto: PR Foto:

Een onvergetelijke ervaring met grote opbrengst

Cycling Team Vorden fietst Giro di Kika

VORDEN - Het afgelopen jaar heeft Cycling Team Vorden door sponsoring van plaatselijke en landelijke bedrijven, het organiseren van fietstochten en andere activiteiten zoals honing- en wijnverkoop op de kerstmarkt, ruim 29.000 euro bijeengebracht voor Kika. Kika staat voor het verhogen van overlevingskansen van kinderen met kanker door onderzoek en ontwikkelingen in behandelingen. Eind juni fietste het team de Giro di Kika.

Cycling Team Vorden was met zeven renners afgereisd naar Bolzano Noord-Italië om in zes etappes door de Dolomieten te fietsen. Van camping naar camping, slapend in tentjes het avontuur tegemoet om in duizend kilometer meer dan 16.000 hoogtemeters te overwinnen. In totaal namen 165 renners deel aan de Giro di Kika en was er een groep van ruim driehonderd vrijwilligers voor de organisatie en teambegeleiding.

De week was zwaar en niet alle dagen kon er worden gefietst. Het weer was namelijk zeer onvoorspelbaar; regen en onweer afgewisseld met stralend weer. Dat alles met een gemiddelde temperatuur van rond de 32 graden.

Het weer was soms spelbreker
Zo zou op zondag 25 juni de start zijn en stond de beklimming van de Stelvio op het programma. Het weer was echter spelbreker doordat de Stelviopass vanwege extreme regenval en onweer was afgesloten. Dat was een grote domper en een teleurstelling voor het Giro di Kika peloton.

De overige dagen waren droog maar erg warm. De vierde dag was erg uitzonderlijk, een etappe van 175km met 1600 hoogtemeters. De dag begon zonnig met de voorspelling dat er in de middag onweer en regen zou komen. En inderdaad: er stak een harde wind op en het kwam met bakken uit de lucht toen er nog ruim vijftig kilometer te gaan was. Er was geen sprake van opgeven, maar dat de Vordense fietsers met een heroïsche tocht bezig waren werd wel duidelijk. Na de laatste barre kilometers was daar de verlossende finish. Daar pas kregen ze door wat ze hadden gedaan. Heel veel renners zaten nat en verkleumd met een thermodekentje op te warmen en bij te komen van de ontberingen. Achteraf hoorden de Vordense renners dat slechts zeventig deelnemers de finish die dag hadden gehaald.

De week was zwaar en niet alle dagen kon er worden gefietst

Vanwege dit slechte weer werd de vijfde dag afgelast. Toch werd het vrij snel droog zodat het team op eigen initiatief nog ruim honderd kilometer, met daarin twee pittige colls, heeft kunnen fietsen.

De laatste dag was een korte zeer warme etappe van 124 kilometer met nog 1800 hoogtemeters. De finish was die dag één groot feest met een verdiende medaille, muziek en een drankje. "We hebben het gehaald en die avond denk je even terug aan alle uurtjes die je hebt afgelegd.", zo vertellen de Vordense renners.

Deelnemen is het dubbel en dwars waard
Ondanks het zeer onstabiele weer als spelbreker was de reden waarom er wordt gefietst het dubbel en dwars waard. In een week worden verhalen gedeeld door ouders waarvan een kind ziek is door kanker of al is overleden. Het deelnemen draagt bij aan het doorleven van herinneringen, rouwverwerking en/of bij te dragen met sponsoring aan Kika.

"De recordopbrengst van deze tocht is 730.000 euro en wij zijn blij dat we als team uit Vorden hier een goede bijdrage aan hebben kunnen leveren."", zo lieten de renners van Cycling Team Vorden weten.


Tweede jonge duivenvlucht vanuit Isnes

BRONCKHORST - Uitslagen van de vluchten van de duivenverenigingen in de gemeente Bronckhorst: PV De Koerier uit Zelhem, PV Steeds Sneller Hengelo en PV Vorden. Op zondag 30 juli stond tweede jonge duivenvlucht op het programma, vanuit Isnes.

PV De Koerier Zelhem
Op zondagmorgen 30 juli stond voor PV De Koerier een mooie vlucht vanuit het Belgische Isnes op het programma, welke uiteindelijk is gewonnen door Harrie Niesink. Door zes liefhebbers werden 66 duiven ingezet. De afstand tot aan Zelhem was ongeveer 202 kilometer. Het startschot klonk om 7.45 uur en de snelste duif werd geklokt om 09.38.04. Uitslag: H. Niesink 1-4-7-8-9, M. Burghout 2-5, Sander Gemmink 3-6, E. te Pas 10.

PV Steeds Sneller Hengelo
Van PV Steeds Sneller werden zondag 30 juli 7.45 uur van acht deelnemers 96 duiven gelost. De gemiddelde afstand was rond de 200 kilometer. Uitslag: E. Koers (6/17) 1-5-6-9-10-20, R. Koers (7/18) 2-3-4-7-17-21-23, Comb. Borneman (1/3) 8, G. Duitshof (4/22) 11-14-16-24, G. Haverkamp (4/18) 12-13-18-22, S.E.J. Bergervoet (1/7) 15, J. Teunissen (1/6) 19.

PV Vorden
De tweede jonge duivenvlucht van PV Vorden werd 30 juli vervlogen vanuit Isnes 210 kilometer, snelheid 113 kilometer per uur. Uitslag: Winnaar Ashley Eykelkamp 1-10-15, Marc Tiemessen 2-3-4-16-17, H. B. M. Hoksbergen 5-11-18-19, Ria Luesink 6-9-12, T. J. Berentsen 7-8-20, G. H. H. Kelderman 13, Roy Schipper 14.