In de borders nadert de zomer haar hoogtepunt. Foto: PR
In de borders nadert de zomer haar hoogtepunt. Foto: PR Foto:

Open tuin dagen De Wiersse

VORDEN - De 16 hectare kasteeltuinen van landgoed de Wiersse zijn zondagen 16 en 23 juli in al hun zomerglorie te bezichtigen. In de tuinen ervaart de bezoeker tuinkunst zoals in Engeland, Ierland, Frankrijk en Italië te vinden is, maar in dit geval direct verbonden met het Achterhoekse landschap.

Verrassende doorkijkjes en intieme tuinen worden afgewisseld met weidse weilanden en kleinschalige bossen. In de borders nadert de zomer haar hoogtepunt. Clematis, kamperfoelie en klimrozen sieren de pergola langs de 'lage tuin'. In de Moestuin wisselen de bloei van kweekplanten en het oogsten van groenten elkaar af. Hier ervaart de bezoeker de rijke verwevenheid van planten, struiken, bollen en klimmers als een avontuur. De 'Wilde Tuin' biedt wandelingen langs vijvers en beek, onder hoge bomen en door de 75 meter kronkelende berceau. Een onwaarschijnlijk hoge fontein glinstert in de zomerse sfeer. De continuïteit van drie eeuwen liefdevol familiebeheer is op de Wiersse overal merkbaar.

Parkeren gratis. Honden worden niet toegelaten, maar in de schaduw parkeren is altijd mogelijk. De tuin is rolstoel toegankelijk.
De ingang is aangegeven op de N319 tussen Vorden en Ruurlo bij km 16,7