De Sportklasse bij de mannen werd door Marcel Alma uit Harskamp gewonnen. Foto: PR.
De Sportklasse bij de mannen werd door Marcel Alma uit Harskamp gewonnen. Foto: PR. Foto:

Arnoud Witsenburg winnaar 39e Wielerronde Vorden

VORDEN – Arnoud Witsenburg uit Driebergen heeft op zondag 2 juli bij de categorie Amateurs de 39ste editie van de wielerronde van Vorden gewonnen. Tweede werd Rob van den Berghe uit Enschede en Patrick van Gortel maakte het podium in Vorden compleet.

De drie vormden samen een kopgroep die al vroeg in de wedstrijd ontstond. Winnaar Witsenburg: "Er werd veel gedemarreerd in het peloton. Telkens was ik alert, ook toen Van Gortel demarreerde." Zo ontstond de kopgroep van drie. Een ronde voor het einde wist Witsenburg weg te springen uit de kopgroep. "Ik ben op zich best goed in de sprint, maar kende Van den Berghe niet goed genoeg om het aan te durven. Ik wist niet hoe snel hij kan sprinten", aldus de winnaar. Op deze manier reed hij solo over de finish. "Een overwinning waar ik echt blij mee ben, de eerste van het seizoen", lacht de 47-jarige man uit Driebergen. Wesley Willems reed mee namens de organiserende vereniging RTV Vierakker-Wichmond. Hij finishte als 28ste. De Sportklasse bij de mannen werd door Marcel Alma uit Harskamp gewonnen. Ook hij kwam solo over de finish. Alma wist echter al op vijftien ronden voor het einde weg te fietsen uit een kopgroep van zes man. Uiteindelijk bleven er vier mannen over die voor de tweede plek sprintte. De sprint werd gewonnen door Dick Kinket uit Hattem. Derde werd Edwin Krijgh uit Dieren. Alma is erg blij met deze overwinning: "Mijn ploegmaat heeft hier al vier keer op rij gewonnen en hij verkondigde dat mijn wielercarrière niet compleet zou zijn zonder overwinning in het mooie Vorden." Na een week looptrainingen was Alma dan ook blij met het resultaat in Vorden. "Ik had niet gedacht dat mijn benen zo goed zouden zijn", aldus Alma. Hurenkamp, de man die de Ronde van Vorden al vijf keer won, was enigszins teleurgesteld: "Natuurlijk had ik nummer zes ook een graag willen winnen, maar je moet het ook eens een ander gunnen."
Namens de RTV Vierakker-Wichmond deden Martin Weijers, Peter Makkink en Valerius den Herder mee. Zij werden respectievelijk dertiende, zeventiende en 22ste. De RTV Vierakker-Wichmond dankt haar sponsoren voor het mogelijk maken van dit wielerevenement in Vorden.


Medlerfeest op 7 & 8 juli

MEDLER - Stichting Oranjefeest Medlertol organiseert dit jaar voor de 92ste keer haar jaarlijkse buurtfeest. Vrijdagmorgen 7 juli organiseert basisschool de Kraanvogel een survivaltocht voor haar leerlingen in de omgeving van het Medler. Vrijdagavond zal wederom 'De vrienden van Medler Live' plaatsvinden. Het publiek bepaalt uiteindelijk wie de winnaar van de avond wordt. Zaterdagmiddag om 13.30 uur start de kinderoptocht vanaf het veld van de touwtrekvereniging richting het feestterrein rondom café 't Wapen van het Medler. Aansluitend zal wethouder Spekschoor de volks- en kinderspelen officieel openen. Zaterdagavond om 20.00 uur zal regerend schutterskoning Rick Knoef het openingsschot lossen van het traditionele vogelschieten, waaraan iedereen vanaf 16 jaar mee kan doen. Tevens begint dan de feestavond onder muzikale leiding van "de Sleppers".


www.medlerfeest.nl