Team Hermans/van Gaalen. Foto Albert Schreuder
Team Hermans/van Gaalen. Foto Albert Schreuder Foto:

Goede prestatie Willemsen en Hermans Grand Prix Zijspancross

ACHTERHOEK - De Achterhoekers Daniël Willemsen en Koen Hermans presteerden opnieuw goed door bij de derde Grand Prix in Kramolin (Tsjechië), resp. als tweede en vierde te eindigen. De zijspancrossers bevestigden hiermee hun goede vorm en handhaafden hun uitstekende positie op de ranglijst van het klassement om het wereldkampioenschap.

Na enkele wisselvallige resultaten was het in Tsjechië voor Koen Hermans en Kenny van Gaalen een kwestie van aanklampen of afhaken. Als vijfde genoteerd in de tussenstand lagen er meerdere kapers op de kust om de Achterhoekse/Brabantse combinatie te passeren, omdat in deze fase iedereen nog dicht bij elkaar ligt. Zaak dus om een goede prestatie neer te zetten. Al bij de kwalificatiewedstrijden op zaterdag bleek dat het met de snelheid wel goed zat. Achter Bax/Musset werden ze in de Tsjechische modder tweede. Aan de start verschenen liefst 52 zijspannen, waaronder acht Nederlandse.

De wedstrijden op zondag verliepen droog en stonden vooral in het teken van de strijd tussen de broertjes Bax. In de eerste manche nam Daniël Willemsen met Robbie Bax al snel de kop, met de leiders in het klassement Etienne Bax/Musset in hun kielzog. Na 20 minuten wisten Willemsen/Bax hun achtervolgers af te schudden en probleemloos naar de overwinning te rijden. Bax/Musset namen genoegen met de tweede plaats. Giraud/Mucenieks hadden vier ronden nodig om de derde positie te komen, maar het gat met Willemsen en Bax was toen al te groot. Daarachter kwamen Hermans/van Gaalen op een uitstekende vierde plek over de finish, ondanks wat materiële probleempjes. In de tweede manche was de Top 4 hetzelfde, al was het nu de combinatie Bax/Musset die na een meeslepend gevecht met Willemsen/Bax om de leiderspositie de manche winnend af te sluiten, zodat Etienne Bax dit keer zijn broer te snel af was. Zij pakten ook de dagzege van de GP in Kramolin en mogen de volgende Grand Prix weer met de rode plaat rijden. Alles wijst erop dat er dit seizoen weer een Nederlandse wereldkampioen te huldigen is met Bax/Musset en Willemsen/Bax als koplopers.
Giraud/Mucenieks en Hermans/van Gaalen zitten daar vlak achter. De Hengeloër kreeg in de tweede manche wel concurrentie van Vanluchene/Kurpnieks maar wist deze keurig voor te blijven en finishte opnieuw als vierde. Ook Gert van Werven wist met twee Top 10-klasseringen weer een flink aantal punten bij elkaar te sprokkelen met een negende en zevende plaats en maakten een flinke sprong in het klassement. In de WK-tussenstand lopen dagwinnaars Bax/Musset verder weg van naaste achtervolgers Giraud/Mucenieks. Willemsen/Bax volgen als derde op 20 punten van koploper Bax. Hermans/van Gaalen liepen in op Brown/Millard en azen nu op de vierde plaats.

De volgende Grand Prix vindt plaats op 4 juni (1e Pinksterdag) in het Franse Chaumont, maar eerst strijkt de zijspankaravaan neer op 25 mei (Hemelvaartsdag) in Rhenen voor een ONK-wedstrijd.

Dagklassement Kramolin: 1. Bax/Musset 47 pnt 2. Willemsen/Bax 47 3. Giraud/Mucenieks 40 4. Hermans/van Gaalen 36 5. Vanluchene/Kurpnieks 31 6. Wilkinson/Chamberlain 28 7. Brown/Millard 27 8. Van Werven/van der Putten 26

Tussenstand WK na 3 GP's: 1. Bax 136 pnt 2. Giraud 126 3. Willemsen 116 4. Brown 98 5. Hermans 90 6. Wilkinson 80 7. Cermak 74 8. Vanluchene 74 9. Daiders 74 13. Van Werven 37.


Autopuzzelrit en fietstocht Bekveld

BEKVELD - Vrijwilligers van de buurtvereniging Bekveld hebben voor vrijdag 26 mei een autopuzzelrit en voor zondag 28 mei een fietstocht georganiseerd, zodat deelnemers het prachtige landschap van Bekveld en omgeving kunnen verkennen en bewonderen. Deelnemers kunnen zelf kiezen of zij de nadruk leggen op de snelheid, het oplossen van de opdrachten of het gemoedelijk rondtoeren met meer of minder beweging. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen.

Bij de tent aan de Veermansweg 18 kunnen teams van minimaal twee personen per auto zich op vrijdagavond 26 mei tussen 19.00 en 20.00 uur aanmelden voor de autopuzzelrit, waarbij de eerste auto's om 19.30 uur zullen vertrekken voor een rit met uitdagende opdrachten. Na terugkomst is er een gezellig samenzijn in de tent, alwaar de uitslag op ludieke wijze zal worden toegelicht.

Op zondag 28 mei is de mogelijkheid om zelf wat meer te bewegen. Daarvoor kunt u eerst vanaf 10.30 uur wat energie opdoen tijdens een gezamenlijke brunch in de tent. Vanaf 11.30 uur kunt u vertrekken voor een grote of een kleine fietsroute door Bekveld en omgeving. Welke kant de routes opgaan, blijft nog een verrassing. Maar net als vorig jaar is er een pauzeplek onderweg, waar behalve een versnapering van alles is te beleven! Bij terugkomst wordt naast een hapje en een drankje ook voor muzikaal en ander vermaak gezorgd.


www.bekveld.nl