Inkttekening Fatima Bozorgi. Foto: PR
Inkttekening Fatima Bozorgi. Foto: PR Foto:

Groepsexpositie 'Vrij Werk' Galerie Agnes Raben

VORDEN - Op Hemelvaartsdag opent in Galerie Agnes Raben een groepsexpositie met werk van vier beeldend kunstenaars onder de titel Vrij Werk. Ragfijne pentekeningen van Fatima Bozorgi, pasteuze olieverfschilderijen van Riet Brouwer, bouwsels van hout van Frans Drummen en mensfiguren van klei van Yvonne Halfens krijgen de ruimte in de galerie. De opening is op donderdag 25 mei om 15.00 uur en de vier kunstenaars zullen bij deze gelegenheid ieder een persoonlijk statement maken over de betekenis van vrijheid met betrekking tot hun werk.

Fatima Bozorgi woont en werkt in Shiraz, Iran. Zij maakt tekeningen met pen en inkt. Zelfportretten en portretten van andere jonge vrouwen van haar generatie. Het zijn de persoonlijke levensverhalen van deze vrouwen, hun strijd en verlangens, die de kunstenaar ermee wil vertolken om deze zo onder de aandacht van de kijker te brengen.

Riet Brouwer, woont en werkt in Gaanderen en maakt sferische schilderijen die verwijzen naar natuur en landschap in zowel grote als kleinere formaten op verschillende soorten dragers. In een langdurig worden lagen olieverf aangebracht, gladgestreken of opgeruwd totdat het schilderij haar vertelt dat het klaar is.

Frans Drummen woont en werkt in Nijmegen en toont bouwsels, unieke huizen en hutten. Ingenieus en speels gemaakt uit de meest uiteenlopende materialen die hij meestal ergens onderweg tegenkomt. Met veel fantasie lijkt hij altijd overal artistieke mogelijkheden en oplossingen te zien.

Yvonne Halfens woont en werkt in Nijmegen en maakt raadselachtige beelden van mensfiguren, meestal van klei, die zowel ontroerend, innemend verontrustend als confronterend kunnen zijn.

BuitenBeeld: Beeldend kunstenaar Mark Kramer uit Leuvenheim kreeg de vrije hand om in de tuin van de galerie een installatie te maken die gedurende de hele expositieperiode te zien zijn.

Zondag 11 juni van 11.00 -17.00 uur neemt Galerie Agnes Raben deel aan KunstZondagVorden en de exposerende kunstenaars zijn dan ook in de galerie aanwezig.


www.galerieagnesraben.nl