Naast concerten, vinden er ook diverse exposities plaats. Foto: PR
Naast concerten, vinden er ook diverse exposities plaats. Foto: PR Foto:

Culturele activiteiten Dorpskerk Vorden

VORDEN - Ook dit jaar geeft de Stichting Vrienden van de Dorpskerk Vorden het adagium 'Midden in het Dorp' weer gestalte middels velerlei culturele activiteiten.

Zo loopt er inmiddels tot en met 20 mei de eerste expositie van Wim en Freeke Nijman met Glas in lood en Driedimensionale glasobjecten. Inmiddels hebben de 'Vrienden van' zich ook aangesloten bij de organisatie die de Kunst4daagse Bronckhorst organiseert met een expositie van 24 t/m 28 mei van het Riny Slüter en Marjan Smit Collectief.

Marjan & Meindert Smit keren na tien jaar terug naar Vorden met een expositie door hun School voor Ambacht & Kunst. Ruim tien jaar geleden bezochten driehonderd mensen in drie dagen de solo expositie in het atelier aan de Schuttestraat in Vorden. Marjan en Meindert Smit verhuisden naar Landgoed Laag Soeren en startten er Boulevard Magenta, School voor Ambacht & Kunst Gelderland. Met cursisten en docenten keren ze terug naar Vorden om deel te nemen aan de Kunst4Daagse. In de Dorpskerk in Vorden wordt een flinke tentoonstelling ingericht.

Toeristenconcerten
De Vrienden lopen na het laatste Zondagmiddagconcert van dit voorjaar ook al weer warm voor de elk jaar steeds succesvolle serie Toeristenconcerten. Korte laagdrempelige concerten op de donderdagmiddag van 15.30 tot 16.15 uur met gratis toegang. Dit jaar zijn er twaalf stuks. Lang niet alleen op het Lohmanorgel maar een scala aan diversiteit. Lohmanorgel, viool, piano inclusief een heus recital door een Russische pianiste, Paraguayaanse harp en gitaar, counter –tenor, saxofoon.

Zaterdagavondconcerten
En ook twee Late Romantische Zaterdagavondconcerten bij Kaarslicht. Om 22.00 uur op de zaterdagavonden 1 juli en 5 augustus. De entree bedraagt 10 euro.

De serie wordt op 31 augustus weer afgesloten met 'Vordens Content', een florilegium uit de Vordense muziekscene.


vriendenvandedorpskerkvorden.nl