Volop jubileumvoordeel bij kampeervakantie in de Achterhoek. Foto: PR
Volop jubileumvoordeel bij kampeervakantie in de Achterhoek. Foto: PR Foto:

Voordelig kamperen in de Achterhoek dankzij zilveren jubileum

REGIO - Tijdens vakantiebeurzen en op allerlei andere manieren wordt de regio Achterhoek als vakantiegebied gepromoot. Hierbij speelt de stichting Achterhoek Toerisme een belangrijke rol. Al een kwarteeuw lang werken meer dan 25 kampeerterreinen samen in de campagne 'Kamperen in de Achterhoek'. Om dit jubileum te vieren is er dit jaar extra veel voordeel te verdienen voor iedereen die de Achterhoek als vakantiebestemming heeft.

Door Walter Hobelman

"Er is een speciale Camping Card Achterhoek (CCA) ontwikkeld waarmee in het voor- of naseizoen aantrekkelijke korting te krijgen is", vertelt Mira Nouwt, die de campagne coördineert. "Voor 13, 15, 17 of 19 euro kan men met twee personen overnachten op een van de deelnemende campings. Bovendien krijgt men met de CCA korting tot maar liefst 25 procent bij diverse Achterhoekse attracties en musea. En als klap op de vuurpijl ontvangen campinggasten bij verblijf van minimaal een week, een cadeaubon voor Obelink Vrijetijdsmarkt in Winterswijk ter waarde van 25 euro."
Met deze actie hoopt Achterhoek Toerisme meer mensen elders uit ons land of daarbuiten naar de Achterhoek te lokken. "Er is hier veel te beleven voor jong en oud. En los daarvan, hier in de Achterhoek is de rust en de ruimte nog te vinden en te ervaren."
Ook voor gezinnen met kinderen is de Achterhoek een perfect vakantiegebied. Met de campagne 'Kidsgeluk in de Achterhoek' kunnen kinderen (en hun ouders) ontdekken dat de Achterhoek eigenlijk één grote speeltuin is. "Van klauteren in een klimbos tot een dagje (binnen)speeltuin, van wandelen met een ezel tot de leukste musea. En dan zijn er ook nog ruim 30 avontuurlijke kinderroutes om uit te kiezen", somt Nouwt op.
Maar ook voor iedereen die in de regio woont heeft Achterhoek Toerisme interessante acties en campagnes om te ontdekken hoe veelzijdig de omgeving is. Zo is er de campagne 'Proef het voorjaar' waarbij restaurants en producenten van streekproducten met elkaar verbonden zijn dankzij diverse fietsroutes. "Een mooie combinatie van zien waar je eten vandaan komt en uiteindelijk onderweg of na afloop genieten van diezelfde streekproducten. Een leuke en gezonde manier om te ontdekken wat er in de Achterhoek allemaal gebeurt rond streekproducten. Theetuinen, wijngaarden, boerenlandwinkeltjes en bierbrouwerijen, het is allemaal in de regio te vinden en het aantal ondernemers in deze sector neemt nog steeds toe", aldus een trotse Nouwt.

Meer informatie
Meer informatie over Kamperen in de Achterhoek en de cadeaubon voor Obelink Vrijetijdsmarkt is te vinden op www.kamperenindeachterhoek.nl. Informatie over kinderactiviteiten en attracties staan op www.kidsgeluk.nl.