Winst voor Hamove-lid Scott Deroue in de WK Supersport 300. Foto: Henk Teerink

Hartog en Deroue schitteren tijdens de WK Superbike in Assen

HENGELO/ASSEN - Hamove-leden Rob Hartog en Scott Deroue hebben geweldige prestaties neergezet tijdens het WK Superbike evenement in Assen. Hartog eindigde als tiende in de WK Supersport, terwijl Deroue voor het thuispubliek de World Supersport 300 wedstrijd op zijn naam wist te schrijven.

In het weekend van 28 t/m 30 april kwam het World Superbike kampioenschap naar het TT Circuit Assen. Rob Hartog liet van zich spreken, door als tiende over de finish te komen in de World Supersport klasse. Een knappe prestatie van Hartog in deze sterke competitie. Ook Scott Deroue was op dreef. Deroue wist in Spanje al de eerste race te winnen in de World Supersport 300 en deed dit in Assen dunnetjes over. Het ging niet vanzelf, want Deroue knokte in een kopgroep van meer dan tien coureurs. De tweede plaats ging verrassend naar een andere Nederlander Glenn van Straalen.
In de World Superbike ging de overwinning in beide wedstrijden naar Jonathan Rea. De Brit won daarmee zijn tiende en elfde wedstrijd op Nederlandse bodem. Michael van der Mark crashte in de eerste race, maar maakte dit goed met een spectaculaire wedstrijd op zondag. De Nederlandse WK Superbike rijder finishte als vierde. In de World Supersport ging de winst naar Kenan Sofuoglu. Danny de Boer was goed onderweg in de European Superstock 1000, waarin hij als vierde de finishlijn passeerde. De race werd gewonnen door Toprak Razgatlioglu. In totaal bezochten meer dan 54.000 mensen het TT Circuit van Assen.