De 'Bloemenmeisjes' Indy Groot Roessink, Suzan Horsting en Jessica Berendsen. Foto: Jan Hendriksen
De 'Bloemenmeisjes' Indy Groot Roessink, Suzan Horsting en Jessica Berendsen. Foto: Jan Hendriksen Foto: Jan Hendriksen

Tachtig kinderen namen deel aan Kids Living Statues

Onderdeel niet meer weg te denken van programma

VORDEN – Het vormde voor velen het hoogtepunt van Koningsdag 2017 in Vorden. De Living Statues voor kinderen. Ongekend was de deelname en het aantal creaties die de kinderen al dan niet zelf of met hun ouders hadden bedacht. Een onderdeel uit het Koningsdagprogramma van Oranjevereniging Vorden dat niet meer weg te denken is.

Door Jan Hendriksen

Een speciale rode loper was weer uitgerold voor de kinderen in de Dorpsstraat ter hoogte van de grote boom voor de Hervormde kerk. En ook aan de aankleding van de verschillende tien podiums was de nodige aandacht besteed. Met de inbreng van maar liefst tachtig kinderen, ingrediënten voor een prachtig bijna twee uur durende actieve show waarbij voor het publiek een nadrukkelijke rol was weggelegd. Zij moesten immers de 'levende beelden' middels een donatie tot actie brengen. Fleurige bloemenmeisjes, een clown, zangeressen, voetballers, hoog bejaarden en heuse een speeldoos. Ja zelfs de spraakmakende 'Grasjurk' die in Vorden in de afgelopen maanden tot grote discussie leidde en verdeeldheid bracht ontbrak niet. Met dank aan de achtjarige tweeling Noah en Eva Bolink die gehuld in een heuse 'Grasjurk' en in een shirt met daarop het logo en de naam van de gemeente Bronckhorst waren gehuld. De juryleden bestaande uit onder meer Afra Jansen van den Berg, Inge en Tonie Klein Brinke en Ruth van Setten hadden geen gemakkelijk taak om tot de drie prijswinnaars te komen. Originaliteit, uitstraling, de aankleding van het optreden, het Oranjegehalte en het 'stil staan' waren zo maar een paar criteria waarop de kinderen beoordeeld werden. Alle creaties traden al wisselend van podium viermaal voor het voetlicht.

Winnaars
Als uiteindelijke winnaars werden Iris Papen (11) en Ilse Dadema (10) met hun creatie als 'Speeldoosje' aangewezen. Als tweede eindigde de creatie van 'Contact' die door de ogen van Sara Wolbrink, Pien Reukers en Ifke Roelvink werden bekeken en als derde 'De Bloemenmeisjes', een creatie van Indy Groot Roessink (9), Suzan Horsting (9) en Jessica Berendsen (10).

'Wij willen Oranje' was het motto van deze meidengroep. Foto: Jan Hendriksen