Er werd hard gestreden tijdens de derby tegen WSV. Foto: PR
Er werd hard gestreden tijdens de derby tegen WSV. Foto: PR Foto:

Spannende derby tussen Dash en WSV

De dames hebben hard gestreden maar behaalden geen winst

VORDEN - Het was weer tijd voor een echte derby. Dash DS1 tegen WSV DS1. De laatste thuiswedstrijd voor de dames uit Vorden en ook de laatste thuiswedstrijd in deze samenstelling. Er stond niks meer op het spel dus de Vordenaren konden er vol tegenaan. De vorige wedstrijd tegen WSV werd met ruime cijfers verloren. De dames van Dash waren dan ook erg gemotiveerd deze keer de punten in Vorden te houden. Bij aanvang van de wedstrijd stroomden de tribunes vol en werden er bananen met motiverende spreuken uitgedeeld.

De dames uit het achtkastelendorp gingen voortvarend van start. Al snel stond er een 7-3 voorsprong op het scorebord. Er werden mooie punten gescoord en de serve druk was hoog. De dames uit Warnsveld kwamen niet in hun spel. Met tussenstanden als 16-12, 20-13 en 22-15 knalden de Vordenaren door. Aan het einde kwam WSV nog wat dichterbij maar het gat was te groot. De setwinst ging met 25-19 naar de Vordenaren.
Het eerste punt was binnen. Dit was al een verbetering ten opzichte van de vorige wedstrijd. De dames van Dash waren vastberaden om meer punten in eigen huis te houden.

De tweede set begonnen de dames scherp. Er werd een voorsprong opgebouwd van twee punten aan het begin van de set (8-6). Helaas konden de Vordenaren dit niet vasthouden en kwamen de dames uit Warnsveld dichterbij (12-12). De gehele set ging het gelijk op maar WSV wist aan het einde van de set een kleine voorsprong op te bouwen (17-19). Dash kon deze achterstand helaas niet meer wegwerken en de setwinst ging met 22-25 naar de dames uit Warnsveld.

De derde set ging vanaf het begin gelijk op tot een stand van 12-12. Toen deed WSV er een stapje bij en konden de Vordenaren het niet bijbenen. Er werd een voorsprong opgebouwd door de dames uit Warnsveld (14-21). Maar de dames van Dash gaven niet op. Er werd hard gewerkt en alle ballen werden van de grond gehaald. Hierdoor kwamen de Vordenaren dichterbij (18-22). Het einde van de set was erg spannend. Ondanks het harde werken was de voorsprong van WSV te groot en ging derde set nipt naar WSV met (23-25).
1-2 in sets. Er was nog niks verloren, het kon nog alle kanten op. Dash probeerde er dan ook alles aan te doen om de vijfde set eruit te slepen. Toch kwam WSV op een voorsprong (11-16, 17-20). Maar weer kwamen de Vordenaren terug. Door een goede serve serie wisten de dames uit Vorden de achterstand weg te werken en werd de stand gelijk (20-20). Het einde van de set was zenuwslopend. Het ene punt ging naar Dash en het andere punt naar WSV. Ondanks de spanning vonden er nog twee emotionele en zeer verdiende publiekswissels plaats voor Maike en Ilona. Helaas ging WSV er vandoor met de setwinst. De set werd namelijk binnengehaald met 24-26.

De conclusie: Hard gestreden, beter niveau gehaald dan uit, eerste set binnen geharkt, maar de drie sets daarna net geen vuist kunnen maken. Een spannende derby was het zeker maar helaas geen winst. Wel was het een mooie laatste thuiswedstrijd waarbij de tribune overvol zat.

Volgend weekend wordt er geen wedstrijd gespeeld maar op 22 april vindt de laatste wedstrijd van dit seizoen plaats tegen V.C.V in Varsseveld.