De wedstrijd tegen vv Rheden werd met 1-0 gewonnen. Foto: PR
De wedstrijd tegen vv Rheden werd met 1-0 gewonnen. Foto: PR Foto:

Vorden 1 wint alweer voor de achtste keer dit seizoen

VORDEN - Vorden 1 heeft afgelopen zondag met 1-0 gewonnen van vv Rheden en bezorgde zichzelf daarmee alweer de achtste zege van dit seizoen. Met nog zes wedstrijden te gaan staat het weliswaar op de zevende plaats, maar heeft het met slecht twee verliespunten meer dan de nummer drie Spero nog volop kansen voor de derde of vierde plaats die een plaats in de nacompetitie op zou kunnen leveren.

Afgelopen seizoen debuteerde Vorden 1 in de tweede klasse en maakte het direct indruk door maar vijf keer te verliezen en slechts 21 tegentreffers te incasseren. Het eindigde in dit eerste seizoen op de zevende plaats mede doordat er maar liefst veertien keer gelijk werd gespeeld en zeven keer gewonnen. Dit jaar is de tussenstand na achttien wedstrijden wat dat betreft alweer gunstiger, want door de 1-0 winst op Rheden staan de geel-zwarten na achttien wedstrijden nu al op acht overwinningen, één meer dus dan in het totaal vorige seizoen.

Door de overwinningen op de rode lantaarndrager in 2L, getraind door Vordenaar en tevens jeugdtrainer bij v.v. Vorden Peter Jansen, is de afstand op de onderste drie plaatsen nu zodanig groot geworden (dertien punten) dat er gesproken mag worden van een definitieve scheiding tussen het linker- en het rechterrijtje. Komende zondag speelt Vorden tegen de nummer 1twee, OBW in Zevenaar, en aangezien de vier concurrenten om de derde en vierde plaats allemaal tegen elkaar dienen te spelen, kan Vorden bij winst hele goede zaken doen.

De wedstrijd afgelopen zondag was erg rommelig, gehaast en onzorgvuldig, maar ging wel gepaard met heel veel inzet, mentaliteit en duelkracht. Ook bij de ploeg van Peter Jansen, vv Rheden, dat al het gehele seizoen onderin speelt, was er geen sprake van een 'slappe' instelling of een mentale dreun na de 1-0 achterstand. Beide ploegen legden een prima wedstrijdmentaliteit aan de dag en doordat er slechts sprake was van één doelpunt verschil, bleef het tot aan het einde toe spannend.

Over het geheel genomen was het wel een verdiende overwinning van Vorden, omdat het aan de ene kant meer kansen heeft gecreëerd en aan de andere kant geen kans tegen heeft gekregen. In de eerste helft had in de eerste 20 minuten Frank Hiddink al een keer een kans gehad doordat hij een trekbal vanaf de achterlijn van Daan Horstman met de binnenkant voet net niet genoeg richting en snelheid mee kon geven en was Roy Böhmer een keer gevaarlijk met een doorkopbal die hij in één keer op doel kopte. In de 27ste minuut werd het dan toch 1-0 omdat een uittrap van de keeper door Roy Böhmer in één keer werd terug gekopt en over de verdediging van Rheden viel. Daan Horstman pakte de bal op, kwam alleen op de doelman van Rheden af en lobte het leder fraai over hem heen; 1-0.

In de tweede helft bleef het rommelig en onrustig maar toch was Vorden drie keer bijna bij de twee-0 toen Gijs van der Veen een bal onderkant lat schoot, in de rebound Mike van Lingen te zacht intikte en Koen Oosterhuis een mooie kopbal van de lijn zag gekeerd worden. Zodoende bleef het spannend tot aan het einde, maar aangezien de verdediging van Vorden geen krimp gaf en uitstekend op de been bleef behaalde Vorden het tweeachtste punt van deze competitie en bezorgde de ploeg trainer Michel Feukkink een stevige plek in het linkerrijtje.