De start van de wedstrijdklasse. Foto: Henk Teerink
De start van de wedstrijdklasse. Foto: Henk Teerink

Veel deelnemers en publiek clubcross Hamove

HENGELO - Het was goed crossweer zondag 2 april in Hengelo bij de clubcross van de Hamove. Het was gezellig druk en velen hadden zich ingeschreven om mee te dingen naar een podiumplek. De trainingen waren om 9.30 uur en de wedstrijden begonnen om 10.30 uur.

Er werd gestreden om punten in de bromfiets, jeugd, hobby en wedstrijdklasse, zijspannen en quads. Vele lokale helden reden zowel voor de eer als het resultaat. Iedereen kreeg vijf minuten trainingstijd om de baan te verkennen, daarna begonnen de wedstrijden. In totaal werden 46 heats gereden. De vrijwilligers die alles in goede banen moesten leiden hadden geen moment rust evenals de commentatoren, die de wedstrijden op een leuke manier aan elkaar wisten te praten.

In de bromfietsklasse, door Slotboom tweewielers gesponsord, wist Sven Berendsen met de overwinning aan de haal te gaan. Arno Smeitink en Stijn Sloot werden tweede en derde. Ben Otten pakte de winst in de jeugd klasse voor Luca Notten en Kay de Wit. Jarno Bleekman kwam ten val en blesseerde zich aan zijn knie. Mees van Lenning wist nipt Peter Beunk voor te blijven in een spannend onderonsje in de hobby klasse. Derde werd Nick Klein-Gotink.

In de eerste bocht van de wedstrijdklasse ging snelste man van de dag Thijs Bulten onderuit. Hij vervolgde als laatste de wedstrijd met grote achterstand. Helaas viel hij later nog een keer en moest alle zeilen bijzetten om nog naar voren te komen. Thijs reed een geweldige inhaalwedstrijd en kwam een paar meter te kort voor de overwinning, die ging naar Kevin Hendriksen. Thijs werd tweede voor Peter Bergsma die de jeugd voor zich moest dulden. Bij de quads was Luc van Lenning onverslaanbaar. In een van de heats vloog hij overigens spectaculair van zijn quad, gelukkig zonder gevolgen. Lex Willemsen en Twan Veenink werden tweede en derde. De top drie van de zijspanklasse : Sven Wisselink & Dave Robben, Herbert Enzerink & Henk Roenhorst en Hans Grotenhuis & Ruben Slotboom.

Na afloop werden de prijzen uitgereikt en veel publiek bleef nog even na voor een hapje en drankje. De volgende clubcross van de Hamove zal gehouden worden in oktober. Op zaterdag 15 en 22 april organiseert de VAMC "de Graafschaprijders" een tweetal club crossen. Voor degenen die dit wel zien zitten: aanmelden kan bij de Vordense motorclub.


www.vamc.nl


De muzikale ontmoeting

ZELHEM - In het interkerkelijke programma De Muzikale Ontmoeting bij Radio Ideaal zijn weer studiogasten uitgenodigd. Op maandag 10 april zal Lenie Visser uit Hengelo enkele gedichten voordragen. Tweede Paasdag, 17 april, is er een overdenking te beluisteren van Pastoor J.G.M. Scheve uit Keijenborg. Carla Groot Roessink uit Hengelo zal meewerken aan het programma van maandag 24 april. Dit programma wordt iedere maandagavond tussen 19.00 en 20.00 uur uitgezonden via Radio Ideaal. Muzikale verzoekjes kunnen tot en met vrijdags voor de uitzending aangevraagd worden via het telefoonnummer.


0314-622878


Collectanten gaan in week van 8 t/m 13 mei op pad voor Longfonds

REGIO - Van 8 t/m 13 mei is de collecte van het Longfonds. Dan gaan bijna 40.000 vrijwilligers op pad om geld in te zamelen voor longonderzoek. Geef aan de collectant en steun onze strijd voor gezonde lucht en gezonde longen.

Ademen, voor de meeste mensen is dat heel gewoon. Maar voor ruim één miljoen andere longpatiënten is ademen een voortdurende strijd. Een strijd die ze niet alleen kunnen winnen.

In Nederland hebben meer dan 1 miljoen mensen een ongeneeslijke longziekte, zoals astma of COPD. Het Longfonds strijdt voor gezonde lucht en gezonde longen. Meer informatie over het werk van het Longfonds staat op de website.


www.longfonds.nl