Joris Linssen & Caramba komen naar de Lindese Molen. Foto: Rogier Veldman
Joris Linssen & Caramba komen naar de Lindese Molen. Foto: Rogier Veldman

Joris Linssen en band Caramba in Theater onder de Molen

VORDEN - Vrijdag 7 april presenteert Theater Onder de Molen Joris Linssen & Caramba. Nederlandstalige muziek, met een vleugje Mexico. Als sinds 1999 bestormt Joris Linssen de podia met zijn semi-akoestische band Caramba. Deze rasmuzikanten staan bekend om hun vurige spel, aanstekelijke enthousiasme en een flinke portie lef.

Zo toerden ze door Mexico, waar ze optraden voor maar liefst 20.000 mensen in een stadion en gingen ze op een pelgrimstocht waarbij ze al hun eten en drinken verdienden met hun muziek. Ze doen honderd shows per jaar en spelen elke keer alsof hun leven ervan afhangt. Zanger Joris is ook bekend van zijn tv-programma's Hello Goodbye en Joris' Showroom. Hij brengt contrabassist Erik van Loo mee, top-accordeonist Marcel van der Schot en gitarist Kees van den Hoogen. Sinds twee jaar hebben de muzikale broers er een zusje bij: Percussioniste Djem van Dijk. In 2006 had zij een hit met de groep Treble, inmiddels is ze lead-zangeres van de Amsterdamse lounge-formatie Dialoque.

Dit optreden is in het theater aan de Lindeseweg 29 in Vorden (buurtschap Linde) en begint vrijdagavond om 20.00 uur. De toegangsprijs is 15 euro (excl. consumpties). Kaarten kunnen aan de zaal worden gekocht. Vooraf reserveren wordt aanbevolen en is mogelijk via de website www.theateronderdemolen.nl.


Oranje matinee met komedie Krato

VORDEN – In plaats van de traditionele Oranjeavond houdt Oranjevereniging Vorden in aanloop naar Koningsdag dit jaar op zondagmiddag 9 april een matinee in Het Kulturhus. De Vordense Toneelvereniging KRATO (Kranenburgs Toneel) zal dan de komedie 'Zeven Zusters in Zaligheid' opvoeren.

Door Jan Hendriksen

Enkele weken geleden speelde KRATO voor een vol Kulturhus met succes de komedie waarin de bezoekers worden meegenomen in de geheimen van het kloosterleven. De 'zeven zusters' in het klooster leven er nogal vrij op los sinds hun oude moeder overste 'van het paadje af' is. Maar dat lijkt allemaal over te zullen gaan als er een nieuwe 'Vlaamse' moeder komt.

Op dezelfde dag dat moeder Clara arriveert komen er nog meer nieuwelingen in de abdij waardoor de situatie er alleen maar ingewikkelder op wordt. 'Zeven Zusters in Zaligheid' is een hilarisch toneelstuk dat geschreven is door Johan Dobbelaar en geregisseerd is door Bertus Pellenberg. De spelersgroep bestaat uit Niels Groot Jebbink, Erik Dimmendaal, Hester Stevens, Marjan Buunk, Tiny Pellenberg, Simone Janssen, Bernardet Wunderink, Miranda Beekman, Martine ten Arve en Ingrid Ooms. Souffleuse is Anneke Roelvink die tevens de grime verzorgt. De decorbouwers zijn Dorien Groot Jebbink en Bernard Wunderink.

De matineevoorstelling van 'Zeven Zusters in Zaligheid' begint zondag om 14.00 uur. De zaal is om 13.45 uur open. De toegang voor leden van Oranjevereniging Vorden is gratis. Voor niet leden bedraagt de entree zes euro, voor kinderen tot en met twaalf jaar drie euro. Kaarten zijn deze week verkrijgbaar bij Het Kulturhus.