Wim Ruiterkamp overhandigt Hennie Rossel de bijbehorende oorkonde. Foto: PR
Wim Ruiterkamp overhandigt Hennie Rossel de bijbehorende oorkonde. Foto: PR Foto:

Hennie Rossel benoemd tot erelid Oud Vorden

VORDEN - Tijdens de Jaarvergadering van Oud Vorden op 30 maart in de Herberg heeft Hennie Rossel na ruim 22 jaar afscheid genomen als bestuurslid van de vereniging. Bovendien werd hij benoemd tot erelid.

Oud Vorden voorzitter Wim Ruiterkamp roemt de grote verdiensten van Hennie. Zo is hij gedurende de gehele periode lid geweest van de redactie van de Kronyck en in de jaren '90-van de Midwinterpraot, die later is opgegaan in de Vordense Kronyck. Verder was hij mede-samensteller en eindredacteur van het boek 'Bedrijvigheid in Vorden in de 20e eeuw', dat ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de vereniging in 2006 is uitgegeven. Het mag als een uitzonderlijk tijdsdocument worden beschouwd. Helaas was het boek al heel snel uitverkocht, maar inmiddels is er af en toe een exemplaar op antiquarische boekensites te vinden. Daarnaast heeft Hennie Rossel leiding gegeven aan een tentoonstelling over de Vordense schilder Jörissen en exposities van oude ansichtkaarten, foto's en geografische kaarten.

Rinus Ilbrink zal opengevallen plaats innemen

De statuten van de vereniging geven ruimte om personen met bijzondere verdiensten te benoemen tot erelid en volgens de voorzitter voldoet Hennie Rossel hier ruimschoots aan. De leden stemden hier met applaus mee in. Wim Ruiterkamp overhandigde de bijbehorende oorkonde en een present. Voor Hennie's echtgenote Gerrie Rossel waren er bloemen. Hennie wees in zijn dankwoord op het belang van het vastleggen van wat hij omschrijft als 'de kleine geschiedenis', dat wil zeggen de lokale geschiedenis. Hij prijst de grote en belangrijke rol die de diverse commissies van de vereniging hierbij spelen. Daarbij stelt hij vast dat van de personen die in het boek over de Vordense bedrijvigheid zijn beschreven en daaraan hebben bijgedragen inmiddels, velen zijn overleden. Het mag praktisch uitgesloten worden geacht dat zo'n document nu nog te realiseren zou zijn geweest.

In zijn positie als bestuurslid en als lid van de redactie van de Vordense Kronyck heeft hij met veel genoegen er aan bijgedragen de lokale geschiedenis, samen met het Oud Vorden bestuur en andere redactie- en verenigingsleden, te documenteren.

Gelukkig heeft het bestuur van Oud Vorden Rinus Ilbrink bereid gevonden de opengevallen plaats in te nemen, zowel in het bestuur als in de redactie. Verder worden in de vergadering Henk Vaags en Gerrit Vlogman herkozen als bestuursleden.