Maaike Eskes in haar winkel aan de Dorpsstraat in Vorden. Foto: Bernadet te Velthuis
Maaike Eskes in haar winkel aan de Dorpsstraat in Vorden. Foto: Bernadet te Velthuis Foto:

Maaike Eskes start met delicatessenwinkel Den4Akker aan de Dorpsstraat

VORDEN – Maaike Eskes (22), dochter van Mirjam en Herman Eskes van Boerderijwinkel Den4Akker in Vierakker, start een filiaal van het bedrijf in de Dorpsstraat 32 in Vorden. Met het assortiment in de winkel richt Maaike zich vooral op de verkoop van delicatessen zoals kaas en noten, maar ook geschenkverpakkingen. "Het assortiment zal verder veel overeenkomen met dat van de boerderijwinkel, alleen dan wat kleiner vanwege de ruimte. Zo kan men wat groente en fruit betreft prima bij mij terecht voor asperges, frambozen en aardbeien maar voor een kropje sla moet men toch echt bij mijn ouders in Vierakker zijn", grapt Maaike. De jonge onderneemster was al tijden op zoek naar een locatie en heeft deze uiteindelijk gevonden in het voormalige pand van Amon. Kaas- en delicatessenwinkel Den4Akker zal vrijdag 7 april om 17.00 uur openen met een proeverij. Iedereen is hierbij van harte welkom.

Door Bernadet te Velthuis

Het kriebelde bij Maaike Eskes al langer om voor zichzelf te beginnen, maar een geschikte locatie was nog niet zo een-twee-drie gevonden. "Ik heb op verschillende plekken in Vorden rondgekeken en ook Lochem nog overwogen, maar uiteindelijk viel mijn blik toch op het voormalige pand van Amon in het centrum van Vorden. Van Wouter Siemes, de eigenaar van het pand, kon ik een weekend de sleutel krijgen om eens rustig rond te kijken of het wat voor mij zou zijn. Eenmaal binnen sloeg de vonk over en wist ik: dit is het!", zo vertelt ze.

Sinds Maaike op 1 maart de sleutel in ontvangst nam, heeft ze niet stil gezeten. Samen met haar ouders is ze direct aan de slag gegaan het pand van binnen op te knappen. "We hebben bijna alles gestript, waaronder al het tegelwerk. Verder zijn de muren opnieuw gestuct en geverfd, er is een nieuw plafond geplaatst en een nieuwe vloer gelegd.". Op dit moment worden de laatste puntjes op de i gezet om alles op tijd klaar te hebben voor de opening. " De laatste hand wordt nu gelegd aan de verlichting en het plaatsen van de zelfgemaakte stellingen. Zodra dat klaar is kan het inrichten van de winkel beginnen", vertelt de kersverse onderneemster die niet kan wachten om haar winkel van Den4Akker te openen.

En dat is niet zo gek. Deed ze van jongs af aan al ervaring op door mee te werken in het bedrijf van haar ouders , ook haar studiekeuzes liggen bij het ondernemerschap. Met een diploma 'Verkoop Specialiste' van Aventus Zutphen op zak en haar bijna afgeronde BBL opleiding 'Ondernemer' op dezelfde school, staat ze te trappelen het geleerde in de praktijk te brengen.

Openingstijden
Zes dagen per week kunnen klanten terecht bij kaas- en delicatessenwinkel Den4Akker. Maaike: "We zijn geopend van maandag tot en met zaterdag, en op koopzondagen". Van mei tot en met augustus is de winkel van maandag tot en met donderdag geopend van 09.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 09.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. Van september tot en met april gelden voor de maandag en vrijdag andere openingstijden, namelijk maandag van 13.00 tot 18.00 uur en op vrijdag van 09.00 tot 18.30 uur.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina 'Den4Akker Vorden' en contact opnemen kan via de e-mail. Maaike: "De vaste telefoon moet nog aangesloten worden en aan de gezamenlijke Den4Akker website wordt nog gewerkt".

0575-47 4225

den4akkervorden@gmail.com


Emballagebon-actie voor zwembad bij Albert Heijn Grotenhuys Vorden

VORDEN - Voor het tweede jaar op rij houden Wilbert en Yvonne Grotenhuys van Albert Heijn Vorden een emballagebon-actie voor stichting Zwem- en recreatiebad In de Dennen. In de Dennen kan het geld goed gebruiken omdat het al een aantal jaren zonder gemeentelijke subsidie moet stellen. Het ingezamelde geld van vorig jaar is besteed aan de onlangs aangebrachte nieuwe coatinglaag van de glijbaan. Dit jaar is geld hard nodig voor het uitvoeren van onderhoud aan de speeltoestellen op het zwembad.

Klanten van Albert Heijn kunnen hun emballagebon doneren aan In de Dennen door middel van de gele knop. "Met deze actie wil ik het zwembad graag een financieel steuntje in de rug geven", aldus Wilbert Grotenhuys. "Het is belangrijk dat we voorzieningen zoals het zwembad in stand houden voor onze bewoners en de vele recreanten die Vorden bezoeken".

Wolter Ziggers, voorzitter van in de Dennen, is ontzettend blij met de medewerking van Wilbert, die ook nog eens vaste sponsor van het zwembad is.

Op zaterdag 8 april staat In de Dennen met een stand bij de Albert Heijn om de actie en het zwembad te promoten.

Afbeelding