Boer Harmsen vertelt over de verschillende onderdelen van zijn bedrijf. Foto: PR
Boer Harmsen vertelt over de verschillende onderdelen van zijn bedrijf. Foto: PR Foto:

De Garve in Wichmond gaat de boer op

Kijkje in het boerenleven

WICHMOND - In het kader van 'Met de klas naar de boer' zijn op donderdag 23 maart de kinderen van groep 5 en 6 van De Garve in Wichmond naar de varkensboerderij van de familie Harmsen geweest. De kinderen hadden 's morgens al vol enthousiasme hun overal en laarzen mee gebracht naar school.

Op de fiets, lekker in buitenlucht, zijn de kinderen 's middags op weg gegaan naar de Tolweg in Hengelo. Daar leven de varkens van boer Harmsen met een vrije uitloop naar buiten. De moederzeugen kunnen zich hier naar hartelust wentelen in het zand. De tomen met biggen leven binnen, maar kunnen ook naar buiten. De kinderen konden de verschillende stadia van ontwikkeling van de zeugen met hun biggen volgen en de kleine biggetjes bewonderen. De maatschap Harmsen boert biologisch.

Hoewel de kinderen uit Wichmond wel bekend zijn met het buitenleven, hingen de kinderen aan de lippen van de boer. Jammer genoeg duurde voor de kinderen het bezoek veel te kort. Er was zo veel te zien en te beleven. De familie Harmsen werd bedankt voor het kijkje in het boerenleven!