Powerblues van Cry Wolf Blues Band Foto: PR
Powerblues van Cry Wolf Blues Band Foto: PR

PowerBlues van Cry Wolf op Live@Ideaal

ZELHEM - De bluesrockformatie 'Cry Wolf Blues Band' is woensdag 1 maart te gast voor een live optreden bij Radio Ideaal te Zelhem. Tussen 20.00 en 22.00 uur zal de driemans powerbluesformatie eigen nummers spelen, onder andere van hun laatste CD met de titel 'Running with the Wolfpack', die verleden werd uitgebracht. De loco-burgemeester van Apeldoorn kwam naar de Gigant om de eerste exemplaren uit te reiken. De band is inmiddels druk bezig met het schrijven van nieuw werk.

Cry Wolf heeft niet te klagen over gebrek aan belangstelling met dubbelconcerten samen met buitenlandse grootheden als blues-resonator-virtuoos Eric Sardinas en optredens door het hele land. Ook een uitgebreid artikel in het blad 'MusicMaker' heeft zeker bijgedragen aan de naamsbekendheid van de band.
Cry Wolf Blues Band bestaat uit Hans Morelis, zang en gitaar, Bosco Streumer, bass en backing vocals en René Heus op drums. De bandleden komen oorspronkelijk uit respectievelijk Rotterdam, Utrecht en Amsterdam waar ze ook hun eerste muzikale schreden hebben gezet. Na in allerlei bands gespeeld te hebben, keerden ze negen jaar geleden weer terug naar hun oorspronkelijke passie; de blues en de bluesrock. Ze kwamen elkaar tegen in het oosten van het land, waar ze inmiddels geruime tijd wonen en Cry Wolf Blues Band, was een feit.
Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond vanaf 19.30 uur via www.ideaal.org.


www.crywolfbluesband.nl


Medewerkers van de Huisartsenpost Zutphen vertellen over werkzaamheden bij PCOB

VORDEN - Donderdagmiddag 23 februari hield de PCOB haar jaarvergadering in De Soos, die ondanks het slechte weer goed was bezocht. Waarnemend voorzitter Egbert Markerink opent de vergadering met een welkom aan de aanwezigen. Hij leest een gedeelte uit Marcus 10 en gaat voor in gebed en het 'Laat ons nu vrolijk zingen' wordt gezongen.

Daarna volgt het jaarverslag van secretaris Markerink. Het ledental is stabiel gebleven op 170 leden. In het bestuur zijn nog twee vacatures. Landelijk is er in 2016 een fusie tussen PCOB en KBO tot stand gekomen, het secretariaat is nu in Utrecht gehuisvest. Uit het jaarverslag van de penningmeester blijkt een klein nadelig saldo. Dit jaar blijft de contributie ongewijzigd. De teruglopende inkomsten zijn een gevolg van overlijden van enkele leden. Een domper is het niet herkiesbaar stellen van bestuurslid Ton Knevel uit Ruurlo. Hij wil nog wel zijn aandeel in de Programmacommissie voortzetten. Daarmee komt zelfs voortbestaan van de afdeling in gevaar.

Gerard Wesselink geeft als Vrijwillig Ouderen Adviseur (VOA) een toelichting op zijn activiteiten. De belastingaangifte werd samen met Henk Reerink voor 46 personen ingevuld. Binnen de gemeente Bronckhorst zijn de VOA's bijeen geweest en hebben voorlichting over de gemeentelijke regelingen ontvangen. Hij heeft verschillende leden bijgestaan over diverse zaken.

Reilen en zeilen huisartsenpost
De dames Judith Post en Jacqueline Bakering, medewerkers van de Huisartsenpost Zutphen geven een duidelijk verhaal over hun werkzaamheden. Het is een grote regio die het werk van 53 huisartsen verzorgt, vanuit het ziekenhuis in Zutphen. Ze verzorgen 1000 uur na kantoortijd; de huisartsen leveren hiervoor 220 uur in door deelname aan dit centrale gebeuren. De spoed telefoonlijn hiervoor is 0900-200.9000. De huisartsenpost begint om 17.00 uur en gaat ook door in de weekenden en op zon-en feestdagen.

De posten in Zutphen, Apeldoorn en Winterswijk werken samen in één organisatie. De dames geven in een rollenspel weer als iemand belt met hartklachten. Noodzakelijk is een groot aantal vragen om de juiste diagnose te kunnen stellen. Bij serieuze klachten wordt vaak uit veiligheid een ambulance gestuurd, waar meteen een hartfilmpje kan worden gemaakt. Voor foto's maken en bloedprikken volgt doorverwijzing naar de Eerste Hulp. Patiënten kunnen vooraf toestemming geven om de medische gegevens via Landelijk Schakel Punt (LSP) in te zien, zodat sneller kan worden gehandeld en beter kan worden geadviseerd voor bepaalde medicijnen. Hierna worden vele praktische vragen gesteld. De voorzitter bedankt de dames hartelijk voor hun duidelijke verhaal en overhandigt ze een attentie. De aanwezigen geven de inleiders een welverdiend applaus.

Hierna krijgen de aanwezigen een rijk voorziene koffietafel van het Kulturhus.