Maya Levyen Matthieu
Maya Levyen Matthieu Foto:

Twee Brusselse musici brengen
inventief programma ten gehore

VORDEN - Twee Brusselse musici hebben elkaar muzikaal gevonden en komen 12 maart naar Vorden. De pianist Matthieu Idmtal, voor de derde keer, en de jonge violiste Maya Levy voor het eerst.

Na zijn concert vorig jaar in Vorden had Matthieu grote haast om naar Schiphol te komen. Hij moest met een jong viooltalent naar Wenen. 'Muziek maken'. Sindsdien treden zij vaak gezamenlijk met groot succes op. Er was weer een concert in de Vordense Dorpskerk geboren.

Ook ditmaal hebben ze weer een apart en inventief programma. Edvard Grieg, de Noorse componist, die zo vaak de Noorse volksmuziek in zijn composities verwerkt heeft, componeerde drie sonates voor viool en piano. Sonate no.1 opus 8 voert Maya, begeleid door Matthieu op de vleugel uit in Vorden.

Prachtige muzikale juweeltjes

Vervolgens Camille Saint Saëns: Het bekende ' Introduction et Rondo a Capriccioso'. Virtuoos en subtiel vioolspel. Even subtiel begeleid door de pianist.

Na de pauze is het de beurt aan Matthieu als solist, die van Edvard Grieg een aantal korte, muzikaal prachtige juweeltjes speelt uit de '3 Lyrische Stücke'.

Hierna de finale, maar dit keer van de Engelse componist Edward Elgar. Hij heeft slechts één vioolsonate gecomponeerd voor viool en piano. Opus 82. Aanvankelijk werd die niet veel uitgevoerd maar de laatste jaren beleeft deze compositie een ware revival.

Edward Elgar is vooral ook beroemd door het immer luidkeels, door de hippende Britten meegezongen, 'Land of Hope and Glory' als finale van de Last Night of the Proms in de Royal Albert Hall. Ook 'Pomp and Circumstances' en 'Jarusalem' zijn van zijn hand. Dat doen Matthieu Idmtal en Maya Levy dus niet in de Vordense Dorpskerk.

Aanvang van het concert is 15.00 uur, de toegang bedraagt 12 euro. Kaarten zijn aan de kerk verkrijgbaar voor het concert. Reserveren kan via e-mail, telefonisch of via de website.


www.vriendenvande- dorpskerkvorden.nl

concerten@vriendenvandedorpskerkvorden.nl

of 0575-556381