Gedachten wisselen over het creatieve proces tijdens KunstZondagVorden

VORDEN - Zondag 12 maart van 11.00 tot 17.00 uur vindt de 42ste editie van KunstZondagVorden plaats, met een langs vier galeries en drie ateliers in Vorden-centrum en haar buitengebied. De deelnemers zijn herkenbaar aan de KZV-vlag. Op alle locaties zijn kunstenaars/vormgevers aanwezig om met u van gedachten te wisselen over hun inspiratiebronnen, het creatieve proces en de door hen toegepaste technieken en beeldelementen.

In de ateliers maakt u echt kennis met de werkomgeving van de kunstenaars en in de diverse galeries ziet u het eindresultaat en wordt werk van gerenommeerde kunstenaars getoond. Het full-colour KZV-Infoblad (met een korte beschrijving per locatie) en met een plattegrond met routes naar de locaties, is vanaf heden gratis af te halen bij VVV Vorden, Kerkstraat 1B en bij de deelnemende galeries.

Deelnemers in Beeld
Deze editie is er voor gekozen om twee vaste deelnemers weer eens opnieuw onder de aandacht te brengen. Beide deelnemers slagen er namelijk in om een relevante factor te blijven tijdens de kunstzondagen.

Galerie Agnes Raben participeert deze editie met een solo-expositie van beeldend kunstenaar Tineke Porck. Getiteld: Concreet niets, niets concreet. De titel van de expositie verwijst naar de kunststromingen waartussen het werk van Tineke Porck zich beweegt: constructivisme, zero- en minimal-art. Te zien zijn haar nieuwste schilderijen en wandobjecten naast een selectie uit haar werk vanaf 2009.

Aaf Renkema: Ruim dertig jaar geleden werd het voor Aaf duidelijk dat schilderen een belangrijke plaats in haar leven zou innemen. Ze besloot zich daarin te ontwikkelen en volgde een opleiding van 3 jaar in Antwerpen. Daarna volgde ze jaarcursussen en workshops van verschillende docenten. In haar eigen "handschrift " laat ze nu al schilderend vanuit de kleur, de compositie ontstaan.

Stichting KunstInVorden
Deze stichting heeft als doel het organiseren, faciliteren en stimuleren van professionele kunst voor een breed publiek en specifieke doelgroepen. Het bestuur zoekt nog bestuursleden die affiniteit hebben met kunst èn Vorden. -Interesse? Meld u aan bij voorzitter Will(emijn) Colenbrander op via mail.


info@kunstzondagvorden.nl