Nikki Kleijsen ondertekent de overeenkomst onder toeziend oog van alle leden. Foto: PR
Nikki Kleijsen ondertekent de overeenkomst onder toeziend oog van alle leden. Foto: PR Foto:

Nikki Kleijsen nieuwe dirigent
Harmonie Vorden

VORDEN - Met het najaarsconcert op 29 oktober nam dirigent Berjan Morsink na tien jaar afscheid van Harmonie Vorden. Op het moment dat hij in het voorjaar van 2016 het bestuur van zijn besluit op de hoogte bracht, was er werk aan de winkel, op zoek naar een passende vervanger. De keuze is uiteindelijk gevallen op Nikki Kleijsen.

Een orkest kan niet zonder dirigent, deze vervult net als in de sport, de rol van trainer en motivator. Om te beginnen werd er een sollicitatiecommissie gevormd bestaande uit orkestleden uit verschillende leeftijdscategorieën. Er werd een profielschets gemaakt en een advertentie samengesteld, na de sluiting van de sollicitatieperiode mochten de commissieleden zich buigen over een groot aantal reacties op de vacature.
Na een serie gesprekken werd een tweetal sollicitanten uitgenodigd voor een proefdirectie, de eerste kennismaking voor de orkestleden met de keuze van de commissie. De muzikanten van het harmonieorkest hebben uiteindelijk de laatste keuze gemaakt. In meerderheid werd gekozen voor Nikki Kleijsen. Inmiddels heeft Nikki haar eerste officiële klussen er opzitten, zij dirigeerde het orkest tijdens het kerstconcert in het kader van de jaarlijkse kerstmarkt en de kerstnachtdienst op 24 december in de Dorpskerk.

Nikki is woonachtig in het Twentse Weerselo en muzikant in hart en nieren. Zij studeerde aan het Artez conservatorium in Enschede met als hoofdvak klassiek klarinet. Toch maakte zij tijdens haar studie een ommezwaai en ging naar de pabo, alwaar Nikki als afstudeeronderzoek koos voor het thema 'Muziek maken en vastleggen met het jonge kind'. Zelf musiceren bleek toch Nikki's allergrootste passie en daarom besloot ze in 2010 de conservatorium studie klarinet weer op te pakken. Daarnaast begon ze in die periode tevens de opleiding HaFaBra dirigent bij Fried Dobbelstein, ook aan het Artez in Enschede. Momenteel is Nikki actief als klarinetlerares, dirigeert ze een aantal orkesten en werkt als freelance musicus.

Tijdens de Nieuwjaarborrel van Harmonie Vorden op 5 januari tekende Nikki Kleijsen de overeenkomst onder toeziend oog van alle leden. Onder haar leiding zal het orkest nieuwe uitdagingen aangaan. Tijdens het Voorjaarsconcert op zaterdag 8 april bent u van harte uitgenodigd kennis te maken met Nikki Kleijsen.