Het winnende mannenteam van Lubron dat het zaalvoetbaltoernooi van Velocitas voor de vijfde maal won.  Foto: Jan  Hendriksen.
Het winnende mannenteam van Lubron dat het zaalvoetbaltoernooi van Velocitas voor de vijfde maal won. Foto: Jan Hendriksen.

Lubron en Velocitas winnaars zaalvoetbaltoernooi

Vorden – Het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi voor vriendenteams, families, straten en buurtschappen van zaalvoetbalvereniging Velocitas kende afgelopen weekeinde een primeur. Voor het eerst vond er namelijk een toernooi voor vrouwen plaats. Maar liefst negen vrouwenteams namen aan het toernooi deel. Het vrouwenteam van Velocitas ging zaterdagavond in sporthal 't Jebbink met het kampioenschap aan de haal. In de finale versloegen de Velocitas vrouwen in het alles beslissende spannende duel tegen Grol de Groenlose vrouwen met 2-1. Het mannentoernooi waaraan zestien teams deelnamen werd gewonnen door het team van Lubron.

Door Jan Hendriksen

Het was twee jaar geleden dat Jessica ten Elshof namens het vrouwenteam van Velocitas het idee opperde om naast het mannentoernooi ook een vrouwentoernooi te organiseren. Na twee eerdere vergeefse pogingen was het dit jaar wel gelukt om een representatief deelnemersveld samen te stellen. Er moesten zelfs enkele teams op de reservelijst worden geplaatst.

Dit jaar voor het eerst ook vrouwentoernooi

De negen deelnemende vrouwenteams waren zaterdag in de voorronden in de kleine speelzaal van sporthal 't Jebbink over drie poules verdeeld. Voor de finalepoule die in de grote zaal werd afgewerkt plaatsten zich uiteindelijk naast Velocitias en Grol zich ook het team van Kipnuggets. Voorzitter Jarno Messing van ZVV Velocitas liet zondag na afloop van het toernooi weten dat er volgend jaar zeker opnieuw een vrouwentoernooi zal worden georganiseerd. "Dit smaakt duidelijk naar meer." De zestien mannenteams speelden zaterdag verdeeld over vier poules enkel hun poulewedstrijden. De nummers een en twee uit elke poule plaatsten zich zondag voor de winnaarsronde en de nummers drie en vier voor de verliezersronde.

Feestavond
Zaterdagavond vond in de kantine van sporthal 't Jebbink in het kader van het 35-jarig bestaan van ZVV Velocitas een zeer geslaagde feestavond plaats waar zondagmorgen nog volop over gesproken werd. Bij de start van de verliezerspoule om tien uur waren dan ook de nodige sporen van de gezellige feestavond nog zichtbaar. In de verliezerspoule bleken Smederij Oldenhave en De Boonk de sterkste twee ploegen te zijn en streden beide teams in de finale voor de titel 'Beste verliezer 2017'. Hierin trok De Boonk aan het langste eind.

Lees verder op pagina 3