Marise den Bakker en het Nationaal Blazers Ensemble

Vervolg van de voorpagina

BAAK - Marise gaf een goed optreden op 9 december tijdens haar halve finale in de Grote Kerk in Enschede en mocht door naar de finale op zondag 17 december in muziekgebouw TivoliVredenburg in Utrecht.

Twaalf jonge talenten traden op, uit elke regio drie. "Een heel blazers ensemble stond achter me," vertelt Marise enthousiast. "Ik geniet altijd van optredens, maar dit was echt heel leuk. Dit geeft me zoveel kracht!"
De jury vertelde na de optredens over alle kandidaten een heel verhaal. "Over mijn optreden waren ze heel kort. Ik dacht, dat is het. Daarna werd ik als eerste winnaar genoemd. Ik had dat echt niet verwacht en ging huilend van blijdschap van het podium af. Het is zo bijzonder om dit mee te mogen maken!"
De prijs die zij nu heeft gewonnen, is een optreden in de Grote Zaal van het Amsterdams Concertgebouw tijdens het jaarlijkse Nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble. Ook de twee overige winnaars: trombonist Arjan Linker en cellist Max Donker treden op. Het is voor Marise overigens niet haar televisiedebuut, omdat zij in 2016 deelnam aan The Voice Kids. "Maar dit is zoveel anders."
Het Nieuwjaarsconcert is een co-productie van het NBE en BNNVARA, in samenwerking met 'Kening fan'e Greide' (King of the Meadows), een programma dat onderdeel uitmaakt van Leeuwarden Fryslân European Capital of Culture in 2018. Marise treedt op tijdens de Nieuwjaarsconcerten op zondag 31 december 2017 en maandag 1 januari 2018 in het Amsterdams Concertgebouw en woensdag 3 januari in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden.

Het Nieuwjaarsconcert wordt op 1 januari 's avonds om 19.00 uur door BNNVARA uitgezonden op televisie bij NPO2.