Com Cobre, (a) capella en de kleine drummer spelen samen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink
Com Cobre, (a) capella en de kleine drummer spelen samen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink

Kerstconcert met solo van een kleine drummer

WICHMOND - De grindpaden van de Protestantse Kerk in Wichmond waren zaterdagavond 16 december sprookjesachtig verlicht met veel kaarsen en waxinelichtjes. Een warme welkom voor bezoekers die het kerstconcert van koor (a)Capella en kopergroep Com Cobre bezochten. De kerk was ook van binnen met kerstboeketten en kerstversiering volledig in sfeer ingericht.

Kopergroep Com Cobre onder leiding van dirigent Henk Vruggink is inmiddels gegroeid naar een bezetting van zeven koperblazers. Dit leidt tot een mooi compleet geluid.
Koor (a)Capella is ooit in de huiskamer met enkele dames met plezier in zingen begonnen. Nu staat er een koor van inmiddels vijftien dames en hebben zij repertoire opgebouwd.
Met enthousiasme werden door Com Cobre en koor (a)Capella apart en gezamenlijk mooie nummers ten gehore gebracht. Bekende kerstnummers en veel lichte muziek. 'The little drummer boy' werd gezamenlijk uitgevoerd. Een grappig klein jongetje die vol toewijding de drumsolo speelde van dit nummer ontlokte het publiek een spontaan applaus.
Kerstgedicht en kerstverhaal en als afsluiting samenzang met het nummer 'Ere zij God' maakten het programma compleet. Gezien de enthousiaste reacties van het publiek is een gezamenlijk concert zeker voor herhaling vatbaar.