Sfeervolle kerstmiddag bij UVV

Sfeervolle kerstmiddag bij UVV

HENGELO - De UVV vierde dinsdagmiddag 19 december haar jaarlijkse kerstfeest in een sfeervol versierde zaal bij Partycentrum Langeler.

Er kwamen veel bezoekers naar Hengelo om samen in een gezellig versierde zaal met een mooie kerstboom een fijne middag te beleven. Er was bij binnenkomst koffie of thee met iets lekkers erbij. De voorzitter mevrouw G. Wentink opende deze middag door iedereen hartelijk welkom te heetten, in het bijzonder het UVV ouderenkoor Jong van Hart onder leiding van de dames Hennie Heijink en Florence Kievits die het koor muzikaal begeleidt. Ook stond ze even stil bij het afgelopen jaar, herdacht de open gevallen plaatsen, deze dierbaren zijn niet meer in hun midden maar nog wel in hun hart. Gedachten gingen uit naar de zieken die hier deze middag niet aanwezig konden zijn. Het Lucas evangelie werd gelezen en afgewisseld met samenzang van bekende kerstliederen begeleid door mevrouw Grietsje Verhoeff.

Het was muisstil in de zaal toen Henny Heijink het kerstverhaal 'Late dienst' voorlas, een verhaal van deze tijd, over een buschauffeur die op de laatste rit op kerstavond een angstig avontuur beleefde. Maar het loopt soms heel anders dan je denkt en zo komt ook op deze kerstavond de kerstgedachte als vanzelf naar boven en is het voor ieder toch nog een goede kerst.

Het ouderenkoor Jong van Hart onder leiding van mevrouw Hennie Heijink en begeleid door mevrouw Florence Kievits zong enkele mooie kerstliederen. Er werd door Grady Wentink nog een verhaal gelezen, over Tijn, de jongen die vorig jaar in het Glazen Huis nagels lakte, en hoe Tijn de sfeer in Nederland veranderde. De weg naar vrede en van verbondenheid, en het geloof in elkaar. Hierna vervolgde het koor het programma met nog een aantal prachtige kerstliederen die vol passie en gevoel ten gehore werden gebracht en waar aandachtig naar werd geluisterd en het koor zo een gewaardeerde bijdrage aan deze kerstmiddag leverde. En na het voordragen van twee gedichten, werd er een kleine maaltijd geserveerd, wat een ieder zich goed liet smaken.

De voorzitter bedankte het koor voor de aanwezigheid en de dirigente en pianiste kregen een attentie aangeboden. Ze bedankte ook de aanwezigen voor hun komst en de vrijwilligers en de familie Langeler voor de medewerking en wenste allen een fijne kerst en een gezond en goed 2018 toe. Na het staande zingen van het Ere Zij God werd een fijne en zinvolle middag afgesloten.

De UVV Nieuwjaarsvisite is op woensdag 24 januari om 14.00 uur in Ons Huis in Hengelo. Deze middag word verzorgd door zanggroep Alleen maar Hollands uit Apeldoorn. Het belooft een heel mooie gezellige muzikale middag te worden. Iedereen wordt hierbij van harte uitgenodigd.