Biljartvereniging Concordia '54 sluit jaar weer traditioneel af

HENGELO - Door de biljartvereniging wordt het jaar afgesloten en kijken evenals iedereen even terug op het afgelopen jaar waarbij in de teamcompetitie geen klinkende uitslagen werden behaald door de elf teams die deelnamen aan de competitie 2016-2017. Maar de spelvreugde is er groot en daar gaat het om.

Bij de competitie van 2017-2018 gingen maar liefst dertien teams van start, te weten in de avondcompetitie vijf teams in het spelsoort libre waar geen handicap is ingebouwd. Bij het driebanden gingen drie teams van acquit, zoals ze de openingsstoot noemen in de biljartwereld. In deze driebandencompetitie draaien deze redelijk mee in hun competities.

Het biljarten is een spel voor iedereen en de KNBB heeft in de laatste tien jaar toegewerkt naar een competitie die zich ook overdag afspeelt. In het district Doetinchem & Omstreken zijn op dit moment een zestigtal teams actief in vijf verschillende klassen libre en hierbij heeft Concordia '54 in elke klasse een team meedoen. Over het algemeen zijn dit biljarters die gepensioneerd zijn, maar er is hier geen leeftijdgrens en er mogen ook biljarters aan deelnemen van alle leeftijden. Zo is de prachtige biljartzaal bij Leemreis haast elke dag voorzien van biljarters die hier hun plezier aan beleven.

Om de dagcompetitie (de avondspelers acteren in de avondcompetitie) in trek te houden organiseert Concordia '54 weer een 50 plus toernooi in april waar belangstellenden zich nu al kunnen melden.

Bij de persoonlijke kampioenschappen wordt gespeeld in klassen naar sterkte en Concordia'54 wist tweemaal een districtskampioen af te leveren, namelijk Eddo Köhler en René Groot Bruinderink.

Het mooie van de KNBB is dat je als kampioen je mag meten met vier andere districten om uiteindelijk de Landelijke kampioenschappen te mogen spelen als Gewestelijk Kampioen. Eddo en René werden hier helaas geen gewestelijk kampioen en mochten dus niet naar de Nationale finale.

Op oudejaarsdag wordt weer het traditionele potbiljarten op twee biljarts gehouden. Voor iedereen is de kans om te kunnen deelnemen en in de prijzen te vallen groot. Hiernaast is er weer een Rad van Fortuin wat heel populair is met hier ook heel veel prijzen te winnen. Het moet gek gaan als er bezoekers zijn die zonder een prijs te winnen naar huis gaan.

Voor de dames (heren mogen ook meedoen) wordt de bingotafel gereed gemaakt waar op een groot scherm te zien is welke nummers er vallen. Door de grote belangstelling die er elk jaar weer is, wordt het wel een beetje lawaaierig en door het grote scherm te gebruiken is de trekking perfect te volgen.

Kortom, kom naar Leemreis vanaf twee uur en geniet met een heerlijke oliebol en een heerlijk drankje. Niks moet, bijvoorbeeld een kaartje met vrienden of buren leggen wordt ook gedaan of alleen maar het jaar doornemen, het maakt niet uit. Als het maar gezellig is, is het motto.


www.bvconcordia.nl