Marjon Hoeks en Gerda Geven komen voorlezen in de Flopbieb. Foto: PR
Marjon Hoeks en Gerda Geven komen voorlezen in de Flopbieb. Foto: PR

Streekromanschrijvers in de Flopbieb

TOLDIJK - De Flopbieb ontvangt donderdag 18 januari 2018 de streekromanschrijfsters Gerda Geven en Marjon Hoeks. Gerda is geboren en getogen in de Achterhoek. Marjon komt van het Brabantse platteland.

Wie kent de streekroman niet? Meeleven met echte mensen, hun geliefden, het dagelijks leven, hun zorgen en dromen. Gerda en Marjon hebben met 'Een nieuwe start', het eerste deel van de Anja Koenders-trilogie, de Nederlandse streek- en familieroman nieuw leven ingeblazen. In 2016 verscheen 'De belofte' en in oktober 2017 kwam het derde en laatste deel, 'Voor altijd', uit. Met veel liefde voor het genre schrijven zij over het moderne platteland en over sterke vrouwen van nu. Daarbij behouden zij de waardevolle elementen uit de klassieke streekroman. Ga met hen in gesprek over hun roman en over de streekroman nieuwe stijl. Verras hen met jouw ideeën voor levensverhalen, want zoals ze zeggen: "In ieder leven zit een streekroman."
De avond begint om 20.00 uur, vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar. Het eerste deel van de avond vertellen Gerda en Marjon waarom zij streekromans zijn gaan schrijven en lezen voor uit 'Voor altijd'. Na de pauze kunnen de luisteraars in een interactieve sessie ervaren hoe ieders leven een bron van inspiratie is voor een streekroman.
De Flopbieb organiseert een paar keer per jaar een schrijversavond met een 'Achterhoekse' schrijver. In 2017 zat de soos vol bij Dicky Kets en Co Eppink. Daarvoor waren Herman Roozen en Eva Schuurman in de Flopbieb. Het is iedere keer weer een geslaagde avond.
De collectie van de Flopbieb bestaat uit meer dan 3500 boeken die zijn uitgegeven na het jaar 2000 met een aantal oudere klassiekers ertussen. De bibliotheek is geopend op dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 uur en woensdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur. De vrijwilligers helpen graag en koffie en thee staan altijd klaar.


http://flophouse.nl/2017/bieb/


Januari optredens in De Bleijke

HENGELO - Woon-zorgcentrum De Bleijke aan de Beukenlaan 1 in Hengelo heeft voor aankomende tijd een muzikale agenda samengesteld. De eerstvolgende optredens zijn van Duo Een en Ander en het Zelhems Mannenkoor.

Duo Een en Ander
Donderdag 4 januari 2018 van 14.30-16.00 uur, zal tijdens de nieuwjaarsreceptie het Duo Een en Ander optreden in verzorgingshuis De Bleijke in Hengelo Gelderland.
Het Duo Een en Ander, gevormd door Erik Knoef en Anita Oldenhave heeft een mooi muzikaal programma samengesteld met muziek uit de jaren '50, '60 en '70 en jonger. Zichzelf begeleidend op gitaar en mondharmonica zingen ze de liedjes op hun eigen wijze. Het repertoire bestaat onder andere uit nummers van The Beatles, Abba, The Cats maar ook Nederlandstalige nummers als 'Het Dorp' van Wim Sonneveld en 'Het kleine café aan de Haven' staan in de lijst. Vanzelfsprekend wordt de playlist aangepast aan de voorkeur van het publiek. Al met al een heel herkenbaar programma met een hoog meezing gehalte.

Zelhems Mannenkoor
Zaterdag 27 januari zal het Zelhems Mannenkoor een optreden verzorgen in het Atrium van woonzorgcentrum De Bleijke, aan de Beukenlaan 1 te Hengelo Gld. Aanvang 14.30 uur. Onder leiding van dirigente Susanna Veerman wil het koor in Zelhem en omgeving een toonaangevend koor blijven.

Iedereen is van harte welkom deze middagen. Voor meer informatie bel 0575-498200.