Petra, Shakib en Toon Lesterade van Stichting Opvang Noach. Foto: PR
Petra, Shakib en Toon Lesterade van Stichting Opvang Noach. Foto: PR

Henk Bloemers nieuwe man bij Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek

DOETINCHEM – Henk Bloemers wordt commercieel manager van de Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018. Hij gaat niet verder als commercieel manager bij voetbalclub SC Heerenveen en treedt in dienst van de stichting die een grootschalig sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in de Achterhoek organiseert. De datum waarop Bloemers begint is afhankelijk van het moment van vertrek bij Heerenveen.

Zelhemmer Bloemers heeft acht jaar in diverse functies bij voetbalclub De Graafschap gewerkt, onder meer als algemeen directeur. Daarvoor werkte hij bij uitgever Wegener en de Nijmeegse voetbalclub NEC. "Ik heb me de afgelopen anderhalf jaar als vrijwilliger al ingezet voor de stichting, naast mijn werk bij Heerenveen. Ik zie er naar uit om fulltime te kunnen werken voor dit prachtige evenement'', aldus Bloemers.
De Special Olympics Achterhoek worden op 8, 9 en 10 juni gehouden in acht Achterhoekse gemeenten. De openingsceremonie op vrijdagavond 8 juni is in stadion De Vijverberg van De Graafschap, de plek waar Henk Bloemers kind aan huis is. In totaal doen tweeduizend sporters met een verstandelijke beperking mee, in meer dat twintig verschillende takken van sport.
De commercieel manager is vanaf het begin betrokken geweest bij de Special Olympics Achterhoek. Samen met directeur Corine Berkel stond hij aan de basis van het bidboek, waarmee de regio het prestigieuze evenement naar zich toe haalde. "We hadden behoefte aan versterking op het commerciële vlak. Toen duidelijk werd dat hij zou stoppen bij Heerenveen zijn we in gesprek gegaan. Ik ben erg blij met de komst van Henk'', zegt directeur Berkel.
Ook Pascal Kamperman gaat werken voor de stichting. De Zeddammer, in dienst van voetbalbond KNVB en projectmanager van Achterhoek in Beweging, gaat parttime aan de slag voor de Special Olympics Achterhoek. "Het wordt mijn taak om het opvolgingsprogramma te verzorgen. Zodat mensen met een beperking kunnen aansluiten bij reguliere sportverenigingen, ook na het evenement.''


Koffie met Nieuwjaarsrolletjes bij kringloopwinkel De Werf

VORDEN - Ideële kringloopwinkel De Werf nodigt iedereen uit om zaterdag 6 januari tussen 9.00 en 12.00 uur langs te komen in haar kringloopwinkel op de Enkweg voor een kop koffie met een Nieuwjaarsrolletje. Niet alleen is dan hun uitgebreide assortiment bewonderen, maar ook kunnen bezoekers elkaar de beste wensen voor 2018 wensen in een gezellige ambiance. Ook in 2018 zal De Werf financiële ondersteuning verlenen aan acties die zijn gericht op het bevorderen van het welzijn van de Vordense gemeenschap. Hierover komt binnenkort nadere informatie. Tijdens de feestdagen zijn er gewijzigde openingstijden: zaterdag 30 december gesloten. Verdere informatie staat op de site.


www.veilingcommissie.nl


Albafest voor Opvang Noach

ZELHEM/HALLE - Zaterdag 9 december organiseerden de mannen van de band Captain Albatross voor de achtste keer hun eigen festival: Albafest.

Acht bands beklommen volledig belangeloos het podium en trakteerden het enthousiaste publiek op de meest uiteenlopende muziekgenres: van jazz tot metal, van Pink Floyd tot CCR. Albafest 8 was dan ook een doorslaand succes. De zaal stond afgeladen vol, het bier vloeide rijkelijk en de sfeer was fantastisch.
Tijdens dit festival probeerde de organisatie ook geld op te halen voor een goed doel: Stichting Opvang Noach in Halle. Deze stichting zet zich keihard in om zieke en/of gewonde dieren op te vangen, te verzorgen en probeert ze weer uit te zetten. De organisatie was diep onder de indruk van het goede en vooral het harde werk dat de mensen achter deze stichting leveren en wilden op deze manier hun steentje bijdragen. Dankzij collectebussen en verlotingen wisten zij maar liefst 702 euro op te halen, en dit hebben zij inmiddels bij de stichting gebracht. Zij waren hier uiteraard ontzettend blij mee en willen het geld waarschijnlijk besteden aan een couveuse voor jonge dieren.

Meer informatie over Stichting Opvang Noach, Captain Albatross en Albafest staat op de sites.


www.opvangnoach.nl

www.captainalbatross.nl

www.albafest.nl