Voorbereidingen Kunst4daagse Bronckhorst 2018 gestart

BRONCKHORST - De Werkgroep Kunst4daagse Bronckhorst 2018, die bestaat uit coördinator Han van Oosterbos, secretaris Hilda Nijman en webmaster en Hans Hayen is gestart met de voorbereidingen voor de nieuwe, twaalfde editie van de Kunst4daagse. Deze zal plaatsvinden van Hemelvaartsdag 10 mei t/m zondag 13 mei 2018.

De Kunst4daagse Bronckhorst is een uniek evenement door het grote aantal deelnemende kunstenaars en de grote variatie in aanbod van bereikbare en betaalbare kunst. De combinatie van een breed aanbod aan beeldende kunst - verspreid over dorpen, een stadje en het buitengebied - en de prachtige landschappelijke omgeving van Bronckhorst, is voor de vele bezoekers een unieke ervaring. Deelname aan de Kunst4daagse staat open voor zowel professionele als amateur kunstenaars in alle kunstdisciplines.

Deelname is niet duurder geworden. Een deelnemer krijgt een vermelding op de website en in de brochure, die in een oplage van 24.000 stuks huis-aan-huis in Bronckhorst wordt verspreid. Op de website en in de brochure staan circa vijf fietsroutes. De werkgroep zorgt voor promotie in landelijke en plaatselijke bladen, onder andere meerdere malen in Weekblad Contact en toeristische platforms. Ook organiseert zij een openingsmoment.

Deelnemen is mogelijk alleen of met meerdere deelnemers op een locatie naar keuze. Voor wie met meerdere deelnemers op één locatie exposeert, maar waar iedere deelnemer een eigen vermelding op de website en in de brochure wil, betaalt iedere deelnemer zijn of haar eigen kosten. De correspondentie verloopt via elke betalende deelnemer. Ook is het mogelijk om te exposeren met meerdere personen op één locatie maar onder één noemer. De groep krijgt dan één deelnemersnummer met meerdere personen en slechts één vermelding op de website en in de brochure. De correspondentie verloopt via de contactpersoon.

Als voorwaarden voor deelname zijn de deelnemers alle vier dagen open van 11.00 tot 17.00 uur. Deelnemende kunstenaars hoeven niet in de gemeente Bronckhorst te wonen, voorwaarde is dat de expositieruimte wel binnen de gemeentegrenzen ligt. Aanmelden kan via de website. Na aanmelding wordt een factuur verstuurd. Pas na betaling is de inschrijving definitief. Op alle locaties dient de 'vlag' of banner van de Stichting Kunst en Cultuur Bronckhorst te hangen. Wie nog geen vlag of banner heeft, kan deze bestellen.

De werkgroepleden willen daarnaast aandacht vragen voor het volgende. De kunst4daagse is een activiteit voor en door kunstenaars. Het afgelopen jaar zijn een aantal leden, na jarenlange inzet, terug getreden uit de werkgroep. Met het oog op de continuïteit van de Kunst4daagse zijn zij dringend op zoek naar tenminste twee nieuwe leden voor de werkgroep. Zonder nieuwe leden is de kans groot dat 2018 de laatste Kunst4daagse Bronckhorst zal worden. Opgeven kan door een mail te sturen naar kunst4daagsebronckhorst@gmail.com met 'ik geef me op voor de werkgroep van de kunst4daagse'.


kunst4daagsebronckhorst.nl

kunst4daagsebronckhorst@gmail.com

Facebook: Kunst Vier Daagse Bronckhorst