Wim en Elly Bergervoet in hun jubilerende Drogisterij De Vijzel. Foto: Liesbeth Spaansen
Wim en Elly Bergervoet in hun jubilerende Drogisterij De Vijzel. Foto: Liesbeth Spaansen

De Vijzel na 25 jaar nog steeds een begrip in Steenderen

STEENDEREN - Drogisterij De Vijzel in Steenderen wordt al 25 jaar gerund door Elly en Wim Bergervoet. Dat is een goede reden voor feest en daarom zal de eerste week van januari in het teken staan van dit jubileum.

Door Liesbeth Spaansen

De geschiedenis van de winkel aan de Dorpsstraat 7 is lang. "Heel vroeger had de heer Ten Hoopen de drogisterij hier, dat heette De Vijzel. Toen de heer Willemsen het overnam werd het Drogisterij Willemsen. Wij kozen er in 1993, toen wij deze winkel overnamen voor, om door te gaan als Drogisterij De Vijzel." Vijf jaar geleden zetten Elly en Wim een nieuwe stap, met de opening van een tweede vestiging in Hengelo aan de Raadhuisstraat 6, eveneens onder de naam Drogisterij De Vijzel. "Het moest zo lopen," lacht Elly. "We vonden dat een leuke uitdaging. Het heeft dezelfde naam, makkelijk toch." Inmiddels zijn beide winkels een begrip in de regio.

Elly heeft een team van gediplomeerde drogisten en in de winkel een groot assortiment drogisterijartikelen, geneesmiddelen, parfumerieƫn en huidverzorgingsproducten, waarmee zij iedereen zo goed mogelijk van dienst proberen te zijn. "In de afgelopen vijf jaar zijn wel wat veranderingen geweest, zoals de aanvulling van de merken Solgar, Orthica en Vitalize. Er is naast de verkoop van kaarten, bijoux, sjaals, tassen en portemonnees, ook meer vraag naar cadeaubonnen en cadeauartikelen, zoals lampjes en scentchips. De zonnebank is gebleven, maar we hebben nu ook pedicure en schoonheidssalon Annemieke in huis hier in Steenderen."

Annemieke Lammers werkt al bijna vier jaar bij Drogisterij De Vijzel, afwisselend in Hengelo en Steenderen. Na haar opleiding tot pedicure gaf Elly Bergervoet haar de ruimte om bij haar in de winkel in Steenderen als pedicure aan de slag te gaan. Salon Annemieke is op afspraak geopend.

Naast de verkoop van horloges en het vervangen van horlogebatterijen, het maken van pasfoto's, de fotoservice van Foto Quelle en direct print in de winkel is bij De Vijzel een DPD en UPS (Kiala) service punt en stomerijdepot.

Vanwege het 25-jarig jubileum heeft Drogisterij De Vijzel in Steenderen speciale actiedagen in de week van 2 t/m 6 januari 2018: dinsdag 2 januari: 5% korting, woensdag 3 januari: 10% korting, donderdag 4 januari: 15% korting, vrijdag 5 januari: 20% korting en januari 6 januari: 25% korting. "Het gaat om de winkelvoorraad in Steenderen," benadrukt Elly. "De klanten die in de vestiging in Hengelo komen die week, profiteren van 10% korting."

Zie voor meer informatie de advertentie in deze krant.


Drogisterij De Vijzel, Dorpsstraat 7, 7221 BM Steenderen, 0575-451296

www.devijzel.nl