Architect Ward van der Reijden (m.) luistert op het podium naar APA voorzitter Annemarie Jorritsma (in geel vest). Foto: PR
 Architect Ward van der Reijden (m.) luistert op het podium naar APA voorzitter Annemarie Jorritsma (in geel vest). Foto: PR

Daverend resultaat SV Basteom bij APA awards 2017

ULFT/STEENDEREN - Het was een close finish bij de uitreiking van de vakjuryprijs van de Architectuur Prijs Achterhoek (APA) op vrijdagavond 3 november in de DRU Cultuurfabriek in Ulft. Architect èn Basteommer Ward van der Reijden van WARC Architectuur & ontwikkeling stond trots op het podium, waar onder tromgeroffel APA-voorzitter Annemarie Jorritsma de vakjuryprijs bekendmaakte.

Het sportgebouw van SV Basteom was één van de drie nominaties uit de 25 inzendingen. Houten woonhuis Hietland met schuur en zwembad uit Laren won uiteindelijk, maar het clubgebouw van SV Basteom gooide hoge ogen. De nominatie door de vakjury neemt niemand de club meer af en ook de vierde plek bij de publieksprijs van de APA en De Gelderlander was een uitstekende klassering.

SV Basteom voorzitter Fred Monshouwer en oud-voorzitter Jeroen Beuseker waren samen met secretaris Annet Harenberg en bouwcommissieleden George van Aalst en Jorik van der Reijden trotse toeschouwers in de DRU Cultuurfabriek en genoten met name van de videopresentatie door Ward van Reijden die ondermeer met een drone was opgenomen.

Uit het juryrapport van de APA: 'Bij deze voetbalclub heeft de wisselwerking tussen de voetballers en de architect tot een daverend resultaat geleid. Van alle inzendingen is dit wel het project met de beste prijs-kwaliteitverhouding. De architectonische prestatie toont zich in de algehele uitstraling, de detaillering, de functionaliteit, maar ook in de sfeer.'

De vakjury vond dat het tot de prestaties van de architect gerekend moet worden dat hij zijn visie hoog heeft weten te houden in een gebruikersomgeving waar esthetische gevoeligheid niet het eerste doel is.

"Als je dan vanuit de zaal hoort dat het bewondering verdient dat de voetballers bij het veertien maanden durende bouwproces hun geduld hebben bewaard bij de professionele pietje-preciezerigheid van de architect en dat deze bijzondere samenwerking de maatschappelijke betekenis van architectuur in de welkome combinatie van een zo hoog mogelijk kwaliteit voor zo min mogelijk geld, loop je over van trots, een prijs van en voor iedereen van SV Basteom", aldus voorzitter Fred Monshouwer. "


www.svbasteom.nl