Harrie Borgonjen in De Kei aan het werk met hout. Foto: Jan Oostland
Harrie Borgonjen in De Kei aan het werk met hout. Foto: Jan Oostland

Help kerstpakketten te vullen voor Roemenië

HENGELO - Al vele jaren worden er door de leden van de Commissie Oost Europa Hengelo (C.O.E.H.) kerstpakketten gemaakt voor Ocna Mures en Toplita in Roemenië. Dit jaar gaan de pakketten voor ongeveer 320 kinderen en zo'n 60 bejaarden naar Ocna Mures.

Voor de ongeveer 60 gezinnen in Toplita, die heel weinig te besteden hebben en ook maandelijks een ondersteuning krijgen in de vorm van voedselbonnen, willen de vrijwilligers weer pakketten maken. Iedereen kan meehelpen zodat er weer mooie kerstpakketten gemaakt kunnen worden en dat er zeker voor de arme gezinnen met Kerst iets extra's is. Het hele jaar is er al van alles 'gespaard', maar er is ook nog heel veel nodig. Gedacht wordt dan aan shampoo, chocola, koekjes, een sapje of iets anders lekkers en … knuffels.
De spullen kunnen worden gebracht bij Jochemsen, Gietelinkdijk 4 in Hengelo Gld. op het extra inzamelingsmoment op dinsdagmiddag 14 november tussen 14.00 en 15.00 uur, tweede inrit/de achterste schuur, of op maandagavond 20 november van 18.30 - 20.00 uur, dit is de vaste inzamelavond.
Spullen afgeven kan eveneens voor 20 november bij: Stef Disbergen, Varsselseweg 25, telefoon 460404, mail stefdisbergen@kpnmail.nl, Jo Lubbers, Zuivelweg 18, telefoon 463150, mail lubbers.lobeek@gmail.com of Hermien Hiddink, Vordenseweg 58, telefoon 462238 of mail hermienhiddink@kickxl.nl.
Wie graag wil meehelpen of een kijkje wil nemen hoe dat inpakken gaat, wordt door Jo Lubbers en Hermien Hiddink namens de inpakploeg, uitgenodigd. Welkom op 21, 22 en 23 november, tussen 9.30 - 11.30 uur en tussen 14.00 - 15.30 uur, want dan wordt er zeker ingepakt aan de Gietelinkdijk 4 in Hengelo Gld.


www.stichtingcoeh.nl


Creatief met hout in De Kei

STEENDEREN - Creatief met hout is een activiteit, die op 4 oktober jongstleden is gestart. Na een maandje gedraaid te hebben, is men alleen maar enthousiaster geworden. Het is leuk werk om iets te creëren door met hout bezig te zijn: beitelen, raspen, vijlen en schuren en het zo min mogelijk gebruik maken van elektrisch gereedschap.

In deze korte tijd zijn er al heel mooie werkstukken gemaakt. Dit onder het wakend oog van begeleider Rob Gosselink, die ook laat zien hoe je, door regelmatig goed naar je werkstuk te kijken, de gewenste vorm het beste gestalte kan geven. Deze activiteit vindt plaats in
De Kei op iedere woensdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur. Op dit moment zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar. Wie interesse heeft, is van harte welkom om een keer te komen kijken en te zien hoe leuk het is. Creatief met hout is een activiteit die valt onder Stichting Welzijn Steenderen.

Voor inlichtingen: Leo Alberink, De Berken 3, telefoon 0575-452951 en André Verheul, Harmen Addinkstaaat 28, telefoon 06-51500149.