Hengelose schaatsers in hun nieuwe schaatspakken. Foto: PR
Hengelose schaatsers in hun nieuwe schaatspakken. Foto: PR

Schaatsers hopen op een goede winter

HENGELO - Elbert Kornegoor, Henk Wissink, Jan Plekkenpol, Jan Rhebergen en Winand Blom zijn vijf enthousiaste schaatsers uit Hengelo Gld. Ze gaan een of twee keer per week naar Deventer om daar op de kunstijsbaan de Scheg te schaatsen.

Ook gaan ze bijna allemaal ieder jaar naar Oostenrijk om daar deel te nemen aan de 200 kilometer lange Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. Om daar goed voor de dag te komen hebben Slotboom Tweewielers, IJsvereniging Steintjesweide en Free-Wheel Schaatsen en Skeelers uit Vorden deze schaatsers voorzien van een nieuw schaatspak. Daar zijn zij erg blij mee, maar eigenlijk hopen ze dat er een goede winter komt en dat ze deze schaatspakken ook in Hengelo kunnen laten zien.


DCH 1 spoor bijster

HENGELO - Het eerste team van Dam Club Hengelo moest voor de vijfde ronde van de Gelderse hoofdklasse naar Harderwijk om tegen een gelijknamige club DCH te spelen. Vorig jaar liep het als een treintje tegen de Harderwijkers, maar ditmaal in Harderwijk hadden zij zich goed gewapend tegen de Achterhoekers en ging het niet zo voortreffelijk.

Jan Luiten mocht wederom invallen en kreeg daar een veel sterkere tegenstander tegenover zich. Al vrij snel na de opening moest Jan dat met een schijf al bezuren en daarna speelde zijn tegenstander hem positioneel perfect uit en verloor Jan. Arnoud de Greef anders altijd wel lang aan het spelen kon daar geen vuist maken en was daar al snel in een remise stand geƫindigd en dat werd het ook.
Na en mooie klassieke partij kwam Harry Vos eveneens een remise over een met zijn opponent. Hengelo bleef achter staan met 4-2. Vervolgens kwamen er nog twee verlies partijen bij van Jaap Vos die dacht zelfs te gaan winnen, maar ging totaal de mist in en Eddy Hoebink die zich een beetje verteld had in zijn tempi. Tussenstand 8-2. Dinant Spieker won met een uitgekiend positie spel en bracht de achterstand iets terug, maar dit was al te laat. De twee andere partijen van Jaap de Vries en Rodier Evers die nog aan het spelen waren zag er niet goed uit. Zij gingen beide verliezen op overmacht in het eindspel en daardoor won DC- Harderwijk met 12-4. DCHengelo Gld staat met 5-3 negende van de twaalf teams. Volgende wedstrijd is 19 november thuis en ontvangt DCH 1 DCL 1 uit Lent.


dch-hengelo.geldersedambond.nl

Hengelose schaatsers in hun nieuwe schaatspakken; zij hopen op een goede winter. Foto: PR