Gebak bij viering Internationale Repair Café Week 2017

HENGELO - De Internationale Repair Café Week komt er weer aan. Van 14 tot en met 22 oktober is het zo ver. Dan organiseren vrijwilligers wereldwijd bijeenkomsten die draaien om samen repareren. Met de IRCW zetten zij het onderwerp repareren internationaal in de spotlights.

Op woensdag 18 oktober is het acht jaar geleden dat Martine Postma het allereerste Repair Café organiseerde. Op die dag in 2009 kwamen tientallen buurtbewoners met hun kapotte spullen naar een theater in Amsterdam-West. Intussen zijn er bijna 1.400 Repair Cafés in 33 landen, verspreid over zes continenten, die gemiddeld een keer per maand een reparatiebijeenkomst hielden.
Repair Café-reparateurs over de hele wereld hebben het afgelopen jaar met zijn allen 250.000 kilo afval voorkomen. Die schatting doet Stichting Repair Café International in het jaarverslag 2016. "Dat is even veel als het gewicht van de reusachtige Tian Tan Boeddha, een 34 meter hoog bronzen beeld in Hongkong."
Het Repair Café in Hengelo Gld. heeft haar deuren open op 19 oktober. Elke bezoeker wordt ontvangen met een stukje gebak bij de koffie. Het Repair Café is er immers niet alleen om het repareren, maar ook om elkaar te ontmoeten.
Denkt eraan, niet alleen is deze dag Internationale Repair Café dag, maar ook is de Fietsverlichtingsbrigade van de ANWB actief. Dus fietsverlichting repareren kan dan ook.


Martine introduceert 18.21 Man Made

HENGELO – De beautywereld is een mannenmerk rijker. Het Texaanse 18.21 Man Made is anders. Mannelijk, alles behalve doorsnee en exclusief. Martine Hair + Beauty Salon gaat mee in dit concept en gaat deze nieuwe lijn introduceren tijdens de mannenavond, donderdag 12 oktober.

Het verhaal van 18.21 Man Made begint bij kappersgoeroe Angel del Solar. Op z'n vijftiende gestart bij de befaamde Peluquerias Romero in zijn geboorteland Spanje werd hij barbier in het Spaanse leger en de eerste educator voor Pivot Point in Spanje. Hij verlegde zijn artistieke activiteiten naar Amerika, waar hij al snel werd ontdekt als 'The Best in Youth' in de kappersbranche.
Vele successen volgden: hij richtte drie Angelo Mendi Salons op, stileerde veel Hollywood-sterren, was stylist voor belangrijke beautybladen en drijvende kracht achter grote merken. Zijn bekendheid in Amerika werd nog groter door de vele make-overs en modeshows op tv. Samen met zijn broer David en compagnon Aston LaFon bracht hij het nieuw mannenmerk 18.21 Man Made op de markt.

Op donderdagavond 12 oktober kunnen mannen kennismaken met het nieuwe 18.21 Man Made. Onder het genot van een bijpassende borrel, kunnen mannen deze avond worden geknipt voor de introductieprijs van 15 euro.

Mannen kunnen elke donderdag zonder afspraak terecht van 18.00 – 22.00 uur.

Zie ook de advertentie in deze krant.


Martine Hair + Beauty Salon
St. Michielstraat 2B
7255 AP Hengelo
0575 46 57 15