Popgunnn staat wederom op het podium tijdens de Baakse Kermis. Foto: PR
Popgunnn staat wederom op het podium tijdens de Baakse Kermis. Foto: PR

Baakse Kermis 2017 - 114e editie

BAAK - De 114e editie van de Baakse Kermis staat voor de deur, en ook dit jaar staat de grote tent op het bekende feestterrein. Drie dagen meedansen, meezingen en gewoon ouderwets genieten van een gevarieerd aanbod van veelzijdige en verrassende live-acts. Voor in de feesttent, Café Herfkens, Het Wapen van Baak is voor jong en oud een mooi programma samengesteld.

Zaterdagavond 30 september 21.00 uur: Popgunnn
Alleen de allervetste dance, rock en hiphoptracks knallen live door de speakers zodra deze strakke zeskoppige band het podium betreedt. Na het denderend optreden op de Baakse Kermis 2016 zijn ze op veler verzoek weer terug om ook dit jaar een show neer te zetten. De hits vliegen zonder onderbrekingen om de oren en zorgen keer op keer voor een ongekend fijn muzikaal oorgasme. Als vaste begeleidingsband van de wereldberoemde 90's act '2Unlimited' was de band ook de afgelopen drie jaar te zien in onder andere Sportpaleis Antwerpen, Goffertpark Nijmegen, Malieveld Den-Haag en meerder 90's Festivals in Scandinavië.

Met ijzersterk bedachte Mash Ups en Medleys worden alleen de beste hits moeiteloos aan elkaar geregen en is een uitzinnig groot feest gegarandeerd. Van headbangers van Metallica tot meezingers van Avicii, van bouncers van Jay Z en The Prodigy tot de 90's Classics van 2Unlimited en Peter Andre. Voeg er héél veel interactie, een flinke dosis CO2, confetti shots en lasers aan toe en daar staat een onvergetelijke liveshow.

Zondag 1 oktober 15.00 uur en 21.30 uur: Spot
In de rest van het land zijn ze al gesignaleerd, maar met de Kermis zijn ze toch echt in Baak te spotten. Direct na de optocht starten zij met spelen in de feesttent. Wanneer 's avonds de prijsuitreiking geweest is, zijn ze er weer voor een energieke avond vol beweging en bekende nummers.

Maandagavond 2 oktober 13.30 uur: Millennium
"Millennium Showband, altijd zin in een feestje!" Met zo'n instelling past deze band uitstekend op de Baakse Kermis. Na het traditionele vogelschieten, zullen zij de boel overnemen met enthousiasme, kameraadschap en liefde voor muziek.

Programma bij Café Herfkens
Zondag 1 oktober en maandag 2 oktober
De liefhebbers kunnen bij Café Herfkens weer terecht voor een warme hap. Beide dagen is er vanaf 18.00 uur een buffet in de Zaal.

Maandag 2 oktober vanaf 19.00 uur: Kennéh
Kennèh is dé Nederfolkband uit de Achterhoek die al jarenlang zijn onstuimige sporen trekt door het hele land. Inmiddels is Kennèh uitgegroeid tot een volwaardige festivalband. Bewijs hiervan werd geleverd tijdens energieke optredens op festivals als De Zwarte Cross, Huntenpop en De Nijmeegse Vierdaagse Feesten. Binnenkort kunnen ze hier de Baakse Kermis aan toevoegen.

Programma bij Het Wapen van Baak
Zondag 1 oktober en maandag 2 oktober

Ook bij Het Wapen van Baak kunnen liefhebbers terecht voor een warme hap, op beide dagen vanaf 1800 uur. Wie verzekerd wil zijn van een plekje, neemt van tevoren contact op om te reserveren.

Veel leuke activiteiten voor jong en oud

Zaterdag 30 september vanaf 20.00 uur: The Full Circle Band
Zoals de naam al zegt is de cirkel weer rond. Een enthousiaste groep van ervaren muzikanten en zangers staan weer samen op het podium, met een repertoire van West-Coast Music en Country Rock. zoals CSNY, Flying Burrito Brothers, The Band, CCR en Poco.

Zondag 1 oktober vanaf 15.00 uur: Maarten en de Rinaldo's
Een zeer toevallige samenloop van omstandigheden? De drie Epenaren hebben exact dezelfde doopnaam: Rinaldo. De logische naam van het illustere collectief is dus Maarten en de Rinaldo's. Heerlijke Rock 'n Roll om bij mee te swingen.

Maandag 2 oktober vanaf 14.00 uur: CU Rockband
CU is dé Pop-/Rockband uit het Oosten van Nederland. Annemiek, Ivo, Hans, Maarten en André verzorgen een complete show met levendigheid op het podium, gevarieerde muziekkeuze, aangevuld met uitstekende zang. Pop met een Rockrandje.

Dinsdag 3 oktober vanaf 12.00 uur: Het vat leegmaken (met special performance)
Het vat leegmaken is inmiddels een traditie. Dinsdag wordt de kermis afgebouwd, maar niet zonder een goede afsluiter.

Elke dag zijn er diverse activiteiten
Zaterdag 30 september:
13:00 uur: Kermisviering St. Martinuskerk een aansluitend gratis koffie en cake in de feesttent.
14:00 – 17:00 uur: Boak's Got Talent! Iedereen die wat leuks of moois kan mag zich hiervoor opgeven.

Voor jong en oud leuke spelletjes in de feesttent. Met onder andere kegelen, boogschieten, 'schijt je rijk', windbuks schieten, Rad van Fortuin, boodschappendoos, springkussen en meer. Jeugd vogelschieten (10 - 16 jaar). Grabbelton (0 - 4 jaar).

Zondag 1 oktober:
14:00 uur: Optocht met versierde praalwagens, diverse muziekkorpsen, vendeliers en het koningspaar van 2016.

Maandag 2 oktober:
11:00 uur: Diverse activiteiten: Vogelschieten, vogelgooien, schijfschieten, lepeltjesschieten, met muziekvereniging Nieuw Leven.
Boogschieten en kegelen, boogschieten voor kinderen van 6 t/m 8 jaar, kegelen voor kinderen van groep 1 t/m 5.
± 14:00 uur: Zwemflippers race, een beetje gekkigheid tussendoor….

Meer informatie staat op facebook.


www.facebook.com/baaksekermis/

De Millennium Showband heeft altijd zin in een feestje. Foto: PR
Spot zorgt voor energieke optredens in de feesttent. Foto: PR