Nieuw werk van Annie Elissen in de Kapel van Bronkhorst. Foto: PR
Nieuw werk van Annie Elissen in de Kapel van Bronkhorst. Foto: PR

Hedendaagse kunst in monumentale Bronkhorster Kapel

BRONKHORST - Van 9 t/m 15 september exposeren Annie Elissen, Dagmar Schneider en Jolly Berfelo hun kunst in de kapel van Bronkhorst, Kapelstraat 2. De expositie is open van 10.30 tot 17.30 uur.

Annie's inspiratiebron is 'de schoonheid van het alledaagse'. Nieuw zijn haar paarden en vogels. Zij is bekend van de kippen en koeien, maar zij is bezig met nieuwe dingen te combineren, vooral in acryl. Annie werkt op doek, maar ook op objecten, lampen, porselein en ook meubels krijgen soms een geheel nieuw 'jasje'.
Annie geeft schilderscursussen en workshops in haar ruime en lichte atelier achter haar woning in de Zegerijstraat in Brummen.

Voor Dagmar Schneider is beeldhouwen een proces van zichtbaar maken wat er is, weghalen en loslaten, diepgang en voelen, gladmaken en verzachten, oppoetsen en stralen. Zij geeft tevens workshops in Laag Soeren. "Ik nodig je uit voor een ontdekkingsreis naar jezelf".
Het blijft bijzonder om met een zo natuurlijk en oud materiaal te mogen werken. Elke steen vraagt om zijn eigen bewerkingstechniek. Zij heeft in de loop der tijd veel respect gekregen voor de steen.

Jolly Berfelo ontwerpt en maakt sieraden van verschillende materialen zoals halfedelstenen, parelmoer, lavasteen, glas en fossiele stenen in combinatie met onder andere zilver- en bronskleurige metalen. Zij laat zich inspireren door de natuur en haar oude organische vormen.
Haar uitgangspunt is dat sieraden bij mensen moeten passen en zo kunnen bijdragen aan iemands uitstraling.

Tijdens de expositie worden er diverse demonstraties gegeven.


www.annie.elissen.com

www.dagmars-scupturen.nl