Scouting Sweder van Voorst aan de start van de Airborne Wandeltocht. Foto: Liesbeth Spaansen
Scouting Sweder van Voorst aan de start van de Airborne Wandeltocht. Foto: Liesbeth Spaansen

Scouting Sweder van Voorst wandelt in Oosterbeek

HUMMELO/KEPPEL – Scouting Sweder van Voorst startte zaterdag 2 september, de eerste opkomst na de zomervakantie, met de jaarlijkse Airborne Wandeltocht. Deze tocht, die wordt gehouden in Oosterbeek, is indrukwekkend, maar ook gezellig om aan deel te nemen.

De dag begon vanaf de treinstations Dieren en Wehl. De deelnemende leden van de welpen, scouts, explorers en stam kwamen al vroeg aan in Oosterbeek. Zes lopers, waarvan drie welpen, liepen de tien kilometer, negen scouts en meer ervaren lopers liepen de vijftien kilometer en drie gingen voor de 25 kilometer.
In scoutingtenue, met goede wandelschoenen en een rugzak met eten en drinken kwamen de lopers aan op het startterrein. Daar hoorden zij de welkomstwoorden van de organisatie en het blazen van de Last Post, waarna zij van start gingen. De eerste kilometers werden zij muzikaal vergezeld door een van de dertig deelnemende muziekkorpsen. Indrukwekkend was de Airborne Begraafplaats te Oosterbeek, waar Britse en Poolse militairen hun laatste rustplaats kregen. Na de wandeling genoten de scouts van de feestelijke en muzikale intocht in de middag. Moe maar voldaan ontvingen zij de medailles en wings.
De Airborne Wandeltocht is het grootste eendaagse wandelevenement van de wereld, waar zo'n 30.000 mensen, jong en oud aan meedoen. Deze herdenkingstocht in het kader van de Slag om Arnhem 1944 vindt ieder jaar plaats op de eerste zaterdag in september te Oosterbeek, dit jaar voor de 71ste keer.


www.scoutingsweder.nl

www.facebook.com/scoutingsweder