Badjuffrouw Marga, Amanda, Natalia, Caitlin, badmeester Marcel, Billy, Marnix en Shantila. Foto: PR
Badjuffrouw Marga, Amanda, Natalia, Caitlin, badmeester Marcel, Billy, Marnix en Shantila. Foto: PR

Het Elderink heeft er weer zeer goede
zwemmers bij met een diploma

HENGELO – Bij Zwembad Het Elderink heeft vrijdag 1 september een groepje kinderen afgezwommen. Met veel aanmoedigingen van opa, oma, broertjes en zusjes en andere kennissen en familie hebben twee kinderen het B-diploma en vier hun C-diploma behaald.

De stichting is trots op hun zwemlessen en complimenteert het badpersoneel Marcel van Ree en Marga Jacobs. Natuurlijk was ook de clown weer van de partij om samen met het badpersoneel de welverdiende diploma's uit te reiken en de kinderen te trakteren op een klein kadootje en een ijsje.
De stichting ontvangt veel complimenten van ouders en vrijwilligers over de wijze waarop het diploma zwemmen wordt gegeven. De scholen uit Hengelo en omgeving zijn aangesloten bij het schoolzwemmen en dit is belangrijk gezien de vele 'nare' berichten uit de media van verdrinkingen. Ook volgend seizoen staat diplomazwemmen voor A, B en C in kleine groepen en persoonlijke aandacht op het programma. "Mede daarom moet naast de sociale aspecten Zwembad Het Elderink in Hengelo blijven," is de mening van het bestuur. "Er is plezier en vertier voor alle leeftijden. Het is voor ons als inwoners cultureel erfgoed en moet ook zo door de gemeenschap gezien worden. Alleen als we samen de schouders eronder zetten en ons blijven inzetten als vrijwilliger en/of ondersteuning als donateur, sponsor in geld of natura gaan we een geweldige toekomst tegemoet. Samen staan we sterk en gemeenschapszin is onze drive!" Er kunnen dit seizoen nog twee groepen afzwemmen voordat de deuren van zwembad Het Elderink sluiten op zaterdag 16 september om 16.00 uur. Aansluitend zondag 17 september is voor de sponsoren en de vrijwilligers een groot feest.


www.zwembadhetelderink.nl