Verkleed zwemmen mag op de laatste dag van het zwembad Steenderen. Foto: PR
Verkleed zwemmen mag op de laatste dag van het zwembad Steenderen. Foto: PR Foto:

Gratis health-checks tijdens Nationale Sportweek bij gymvereniging in Baak

BAAK – Tijdens de Nationale Sportweek voert Kruiswerk Achterhoek op maandag 11 september gratis health-checks uit voor leden bij gymnastiekvereniging DOG Baak. Tussen 10.00 en 12.00 uur is iedereen van harte welkom aan de Pastoriestraat 5 om zijn of haar gezondheid te laten controleren. Aanmelden is niet nodig.

Health-check in vier stappen
De Nationale Sportweek vindt plaats van 9 t/m 17 september met als doel sporten en bewegen te promoten. Om fit en gezond te zijn, is het ook belangrijk om regelmatig uw gezondheid te testen. De health-checks van Kruiswerk worden uitgevoerd door erkende beweeg- en gezondheidsexperts. Een check duurt ongeveer een kwartier en bestaat uit vier stappen. "Eerst beantwoordt u een aantal vragen over uzelf en over uw leefgewoontes. Daarna worden uw lengte en gewicht gemeten, uw BMI en vetpercentage bepaald en uw bloeddruk en knijpkracht vastgesteld. Op basis van de resultaten ontvangt u een persoonlijk leefstijladvies over voeding en beweging."

Gratis health-check
Een health-check ter waarde van 19,50 euro is gratis voor leden van Kruiswerk Achterhoek, neem hiervoor de ledenpas mee. Wie geen lid is van Kruiswerk, maar wel graag een check wilt laten uitvoeren, kan deze dag lid worden bij een van de medewerkers. De check is dan alsnog gratis.

Programma
Kruiswerk organiseert verschillende health-checkdagen door de hele Achterhoek. Kijk voor het programma op www.kruiswerk.nl/evenementen of bel 0314 357 430.


Verrassende fietstocht in Toldijk

TOLDIJK - Het bestuur van de Stichting Oranje Feesten Toldijk organiseert dit jaar op zondag 10 september haar jaarlijkse fietstocht. Het is een fietstocht voor jong en oud. Er zijn routes van circa 10 en 35 kilometer uitgezet. Tijdens de pauze zal een consumptie worden aangeboden.

De tocht van ongeveer 10 kilometer is speciaal voor de jeugd uitgezet en bevat onverwachte elementen. De 35 km route is uitgezet voor de geoefende fietser. Opgemerkt dient te worden dat kinderen, jonger dan 12 jaar, alleen kunnen deelnemen aan de fietstocht onder begeleiding van een volwassene.
Op 10 september starten beide tochten tussen 13.00 en 14.30 uur bij Restaurant Den Bremer. Hier is tevens het eindpunt. Inschrijfgeld is voor fietsende kinderen tot en met 12 jaar 5 euro, oudere jeugd en volwassenen 7,50 euro. Dit bedrag is inclusief een naturel pannenkoek bij Den Bremer.
Buiten de consumptie die aangeboden wordt, ontvangen fietsers ook een routebeschrijving.


Slotfeest met Dokkie Disco, verkleed- en brandweerspektakel

STEENDEREN - Zwembad Steenderen eindigt het zwemseizoen met een slotfeestweekend vol activiteiten. Ondanks de niet altijd zonnige zomer kan het zwembad terugkijken op een succesvol seizoen met veel prachtige activiteiten, een flinke groep zwemlessers en bezoek van vele, tevreden zwemliefhebbers uit de hele regio.

Het slotfeestweekend start vrijdag 8 september met de koffieochtend met appeltaart voor de vaste, en minder vaste, groep banenzwemmers. Iedereen is van harte welkom van 9.00 tot 10.00 uur.
Zaterdag 9 september start het programma met banen zwemmen van 9.00 – 10.00 uur, daarna is het zwembad de hele dag gesloten voor het diploma zwemmen. Dit afzwemmen begint om 10.30 uur met de groep zwemvaardigheid, kijk voor alle tijden en zwemeisen per diploma op de website. Publiek is natuurlijk van harte welkom. En wie het diploma A heeft gehaald, mag voor het eerst naar Dokkie Disco 's avonds van 19.30 – 21.30 uur. Volgens de echte kenners is dit de leukste van het seizoen. Het is al vroeg donker en de verlichting is dan extra indrukwekkend. Het A-diploma is deze avond verplicht. Het zwemwater is ook tijdens de disco avonden heerlijk 29 graden. De entree is 3 euro.
Zondag 10 september is het zwembad de hele dag geopend. Vanaf 14.00 uur mag iedereen verkleed zwemmen. De gekste, mafste, grappigste krijgt een prijs. Om 14.45 uur start de afscheidsreceptie van onze bedrijfsleider Bert-Jan Westendorp na 25 jaar trouwen dienst. De brandweer komt om 16.00 uur voor een groot waterfeest en spuit uiteindelijk iedereen het zwemwater uit. Om alle vrijwilligers te bedanken, eindigt het seizoen met een feestje voor de vrijwilligers.


www.zwembadsteenderen.nl