Werk van Ali Klompenhouwer: 'Brightness'. Foto: PR
Werk van Ali Klompenhouwer: 'Brightness'. Foto: PR

Nieuwe uitdaging voor het Steenders Palet met sieraden van Ina Kets

STEENDEREN/VORDEN - De sfeervolle omgeving van de Dorpskerk Vorden met haar prachtige Lohmanorgel, biedt aan het Steenders Palet een gepaste entourage voor haar schilderijen. Vrolijk, kleurrijk en in speelse kleuren biedt het collectief van drie schilders uit Steenderen een keur aan werken. Landschappen, dieren en bloemen vormen de hoofdthema's. Ali Klompenhouwer, Diny Boogman, Tineke Roorda schilderen nu ruim zeven jaar samen. Hun kleurrijke werk verrast steeds door nieuwe technieken en onderwerpen. Zij werken zowel figuratief als abstraherend.

Sieraden van Ina Kets
Zij ontwerpt en smeedt al vele jaren bijzondere sieraden uit edelmetaal, zoals zilver en goud en verwerkt daarbij allerlei materialen, als lavastenen en andere stenen. Daarbij vervaardigt zij kleurrijke shawls naar eigen ontwerp in kleurrijke motieven. De sieraden vormen een harmonieus geheel met de schilderijen.

Schilderijen Steenders Palet
Diny Boogman schildert al meer dan 35 jaar en vernieuwt zich steeds in techniek en stijl. Van ingetogen tot meer kleurrijk penseelgebruik laat zij eenieder meegenieten van de onderwerpen die haar aanspreken. Vooral veldbloemen en het Achterhoekse landschap legt zij graag vast op papier en doek. Haar schilderij 'Berenklauw' geeft dit goed weer; een schilderij in aquarelverf, gedurfd en met elan neergezet.
Ali Klompenhouwer schildert sinds enkele jaren. Olieverf is haar favoriete techniek. Dat Ali als bloemiste heel graag bloemen op het schilderdoek zet, is terug te vinden in haar schilderijen zoals 'Brightness'. Maar ook schuwt zij het niet om andere onderwerpen weer te geven. De laatste tijd kenmerkt haar werk zich meer naar abstrahisme.
Tineke Roorda, ook een ervaren kunstenaar, weet met haar expressieve werk steeds weer te verrassen in kleur en stijl. Stilistisch weergeven in sprekende kleuren typeert haar werk. Het schilderij 'Toverbos' geeft dit weer.
Het Steenders Palet wil eenieder, vooral nu in Vorden, laten meegenieten tijdens de expositiedagen van maandag 11 tot en met zaterdag 16 september. De Dorpskerk is geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Eén van de leden van het Steenders Palet is altijd aanwezig. Informatie bij Tineke Roorda, 0575-451726.


www.SteendersPalet.nl