Activiteiten op de boven- en benedenkade in Doesburg. Foto: PR
Activiteiten op de boven- en benedenkade in Doesburg. Foto: PR

Twee dagen vol met activiteiten op de kade

Doesburgse Kadedagen

DOESBURG - Op de IJsselkade in Doesburg zal het zaterdag 23 en zondag 24 september weer vol staan met kramen en zal het publiek vanuit Doesburg en verre omgeving hun weg weten te vinden naar dit prachtige evenement. De IJsselkade zal op zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur en op zondag van 11.00 tot 17.00 uur veranderen in een geweldige markt vol kramen met streekproducten in de breedste zin van het woord.

De plaatselijke ondernemers zullen volop aanwezig zijn en iedereen laten genieten van echte Doesburgse producten en speciale acties. Ook zal er een groot gedeelte van de kade worden ingeruimd voor een creatieve markt van goed niveau en tenslotte is een deel van de markt bestemd voor kunstzinnige producten en echte Kunst. Diverse Foodtrucks zullen deze fantastische markt aanvullen en laten gasten genieten van verschillende lekkernijen. Bijvoorbeeld de FrietFiets die heerlijke zelfgemaakte friet maakt, zo van het platteland.

Op de diverse horecaterrassen, dit jaar natuurlijk het Stads Hotel Doesburg, De Bonte Hond, Grand Café Duo en de Bronkhorster Brewing Company uit Rha, kan men elkaar spreken onder het genot van een heerlijk drankje, hapje of een lekker ijsje van Hendrick.

Om er een echt feest van te maken zullen er op beide dagen ook diverse muziekoptredens zijn van (jeugd)bands en andere artiesten. Voor de jongste zullen er diverse wateractiviteiten zijn zoals een bad van 10 x 10 meter met een aantal waterballen en een waterrad waarin kinderen over het water kunnen lopen en vanaf de bovenkade zullen er stroomversnellingen en watervallen zijn die eindigen op de benedenkade. Een aantal historische schepen zijn te bekijken en Viking zal rondvaarten verzorgen.

Diverse modezaken uit de binnenstad van Doesburg, waaronder Only for Men, zullen een wervelende modeshow neerzetten met hun nieuwste wintercollectie. Deze is vervolgens meteen in de stad te koop. Door Dans je fit en Astrid's fitnesstudio zullen shows en demonstraties geven worden, net als de leden van jongerencentrum 0313. "Ze geven zaterdag een optreden. Maar wat ze doen houden ze strikt geheim. Kom dus maar gewoon kijken! Laat u verrassen."


www.doesburgsekadedagen.nl