Een tastpuzzel is een eigen bedenksel van Otto Koedijk. Foto: PR
Een tastpuzzel is een eigen bedenksel van Otto Koedijk. Foto: PR

Expositie 'dubbelhout' in Bronkhorst

BRONKHORST - Meubelmaker Bert Aalbers en houtdraaier Otto Koedijk exposeren samen in de Kapel van Bronkhorst. De expositie 'dubbelhout' is geopend van zaterdag 1 tot en met vrijdag 7 juli, van 11.00 tot 18.00 uur, en vrijdag van 11.00 tot 16.00 uur.

Meubelmaker Bert Aalbers werkt aan een serie 'tafeltjes' met een constante bladmaat van 25 x 25 cm bij een hoogte van 85 centimeter en uitsluitend van massief inlands hout. Hij voelt zich thuis in het overgangsgebied van meubelvormgeving naar beeldende kunst.
Houtdraaier Otto Koedijk bewerkt het hout van tientallen soorten bomen, het liefst van bomen uit de regio. Schalen en rammelaars worden al duizenden jaren gemaakt. De tastpuzzels en ruttelaars zijn meer eigen bedenksels.
De kapel in het kleinste stadje van Nederland ligt aan een plein met altijd zon en verse koffie. En alleen de eerste week van juli 2017 'dubbelhout' .


www.bertaalbers.nl

ottokoedijk-houtdraaier.nl


Ouderavond in de moestuin bij Stichting 'BuitenGewoonBuiten'

BEKVELD - Op dinsdagavond 20 juni heeft de Stichting BuitenGewoonBuiten Bekveld (BGB-Bekveld) een open avond georganiseerd. Basisschoolleerlingen hebben daar hun eigen moestuin en hadden deze avond de gelegenheid deze vol trots aan hun (groot-) ouders en/of andere belangstellenden te laten zien.

Er kan teruggekeken worden op een zeer geslaagde avond. Er verzamelden zich ruim zestig mensen op het terrein van kinderboerderij Feltsigt in Bekveld waar de educatieve moestuin is te vinden. Na koffie, thee en/of ranja nam voorzitster Marja Hartman het woord en heette de bezoekers van harte welkom. Daarna hebben de bezoekers bij aangenaam zomerweer zich rond laten leiden door de jonge kwekers. Imker André Vredegoor heeft naast de moestuin bijenkasten staan en heeft over het leven van de bijen een en ander uitgelegd en laten zien. De moestuinen worden door de kinderen onder schooltijd zelf aangelegd en onderhouden. BGB-Bekveld zorgt voor zaaizaad en andere faciliteiten, maar de kinderen moeten het zelf doen. Daarnaast heeft BGB-Bekveld een aantal borders waar 'vergeten' groentes geteeld worden. Een enthousiast bestuur en vrijwilligers zorgen ervoor dat dit mogelijk gemaakt kan worden voor de omliggende scholen. Wie enthousiast is geworden, kan zich opgeven als vrijwilliger om in de tuin te werken of tijdens de vaste donderdagmiddagen in het groeiseizoen de leerlingen te begeleiden. Dit kan per email: bgbbekveld@gmail.com. Kijk ook op de website www.bgb-bekveld.nl en Facebook.

Basisschoolleerlingen vertellen over hun eigen moestuin. Foto: PR