Met een flinke sprong weer opnieuw het water in voor de volgende ronde. Foto: Liesbeth Spaansen
Met een flinke sprong weer opnieuw het water in voor de volgende ronde. Foto: Liesbeth Spaansen

Vier dagen zwemmen en besluiten met disco

STEENDEREN - Vijf dagen lang konden een kleine honderd deelnemers iedere dag hun banen zwemmen in het Burg. Kruijffbad in Steenderen en daarna meedoen aan diverse spelletjes en activiteiten. Het weer werkte de laatste paar dagen niet helemaal mee maar dat mocht de pret niet drukken.

De grote aqaububbels en de buikschuifbaan waren weer favoriet maar het is prachtig om te zien met hoeveel enthousiasme kinderen ook activiteiten als hoepelen, steltlopen en ballen gooien oppakken. Ook het muntjes duiken, naar de gesponsorde munten van de Regiobank, was weer erg populair natuurlijk. Stan Drouen liet op woensdagavond zien hoe leuk en pittig een bootcamp kan zijn. Verder kwamen deze avond nog drie wethouders van de gemeente langs. Iedereen kon hen vragen stellen over het reilen en zeilen in de gemeente Bronckhorst.

Ontspanning was er afgelopen week ook genoeg. Elly Klompenhouwer stond vrijdagavond bijvoorbeeld heel relaxed met een groep op het veld vrijdagavond met yoga-les. En alle ouders en andere toeschouwers konden de hele week heerlijk relaxed genieten op het terras terwijl de kinderen zich vermaakten op het terrein.

Onder de opzwepende muziek van DJ Roan sloot het zwemfeest traditiegetrouw af met een Dokkie Disco. Behalve de zwemvierdaagse-deelnemers kwamen daar ook nog eens 81 extra bezoekers op af.


Plezierig fietsen tijdens de Klavertje 4-daagse

HENGELO - De derde Achterhoekse Klavertje 4-daagse, gehouden van donderdag 8 tot en met zondag 11 juni in de gemeente Bronckhorst, is een groot succes geworden. Dat blijkt uit de vele positieve reacties van de deelnemende fietsers en daar ging het de organisatie allemaal om. Zij, en haar vele vrijwilligers zijn hier dan ook terecht trots op.

De deelnemers waren vol lof over de vier fietsroutes van 45-50 kilometer, de verschillende landschappen in de Achterhoek en de bezoekjes onderweg aan de tien opengestelde locaties en bedrijven. Ook waren er complimenten over het uitgereikte kaartmateriaal. Daarnaast waardeerden zij de gastheren en gastvrouwen op de inschrijfbalie en de stempelposten. Na terugkomst was het steeds lekker napraten en nagenieten in een gezellige Achterhoekse sfeer. Op en rond het terras van Eetcafé Jansen & Jansen was het goed toeven en heel gezellig. Hieraan werd ook positief bijgedragen door de verschillende muziek- en dansgroepen.

Van de vierdaagsefietsers kwam ruim de helft uit de gemeente Bronckhorst, vooral Hengelo, Vorden en Zelhem waren goed vertegenwoordigd. De overige deelnemers waren afkomstig uit vrijwel alle provincies. Vooral op de laatste fietsdag was veel belangstelling voor de zogenaamde dag-deelname. Met uitzondering van de regenachtige ochtend van de tweede fietsdag, waren de weersomstandigheden uitstekend en scheen meestal de zon.
Illustratief en representatief voor de waardering van de Achterhoekse Klavertje 4-daagse is de volgende beoordeling van fietser Thijs van Dijk, afkomstig uit 's-Gravenzande, op Facebook: "Het was een groot evenement met een bijzonder goede organisatie en prachtige routes. Ook na het fietsen van de route van de dag, was er elke dag een gezellig samenzijn voor alle deelnemers aan de Spalstraat 1, met muziek en een lekker hapje en/of drankje. En voor wie de dag wilde afsluiten met een lekker diner om nieuwe energie te tanken voor de volgende dag, kon ook dan terecht bij het onderkomen van de organisatie Eetcafé Jansen & Jansen. Ook voor problemen met de fiets,was de organisatie opgewassen, want dan werd direct de fietsenmaker ingeschakeld, zo was mijn eigen ervaring. Alles prima geregeld en na mijn eerste keer deelnemen, zeg ik: 'tot volgend jaar'". Een andere deelnemer kwam met een leuke slogan: 'Je fietst met veel plezier Klavertjevier'.
Dankzij alle deelnemers, vrijwilligers, opengestelde bedrijven onderweg en sponsoren, is deze derde editie zeer geslaagd. Het is mogelijk om de vier routes de komende zomer alsnog te fietsen. Een setje met vier routekaarten is verkrijgbaar bij Jansen & Jansen. De organisatie bedankt iedereen voor de prettige en goede samenwerking en hoopt hierop ook volgend jaar weer een beroep te mogen doen. De volgende, vierde Achterhoekse Klavertje 4-daagse wordt gehouden van donderdag 7 t/m zondag 10 juni 2018. Noteer dit alvast in de agenda.