Anko van Mun (links) en Nicollette Ibink gaan aan kop tijdens de eerste editie van de Aerofitt Run in Hengelo. Jeroen Brummelman (in het geel) zou uiteindelijk de winst naar zich toetrekken. Foto: Luuk Stam
Anko van Mun (links) en Nicollette Ibink gaan aan kop tijdens de eerste editie van de Aerofitt Run in Hengelo. Jeroen Brummelman (in het geel) zou uiteindelijk de winst naar zich toetrekken. Foto: Luuk Stam Foto:

Jeroen Brummelman wint eerste Aerofitt Run

HENGELO - Aan de eerste editie van de Aerofitt Run deden op zaterdag 20 mei zestig hardlopers mee. De reacties waren zeer positief. Al verliep niet alles volgens plan.

Door Luuk Stam

Na 15 kilometer hardlopen door het buitengebied tussen Hengelo en Zelhem kroonde Hengeloër Jeroen Brummelman zich zaterdagmiddag tot winnaar van de allereerste Aerofitt Run. "Een prachtig rondje", reageerde de man voor wie zijn deelname aan deze run vooral een training was. "Ik ben vooraf al vanaf huis komen lopen. Dat is zo'n 5 kilometer. Dus in totaal kom ik op ongeveer 25 kilometer uit."

Met zijn tijd van 1:08:59 hield Brummelman dorpsgenoot Hans Boonstra (1:10:45) en Zelhemmer Anko van Mun (1:11:31) achter zich. Kort achter de eerste drie mannen finishte de Hengelose Nicollette Ibink in 1:11:38 als vierde en dus eerste vrouw. Ook zij was te spreken over dit nieuwe hardloopevenement in haar eigen woonplaats. "Geweldig leuk", vindt ze. "En het is mijn thuisrondje. Hier train ik altijd."

Het nieuwbakken evenement met start en finish bij het Hengelose sportcentrum werd voorafgegaan door een gezamenlijke warming up en kende ook een afstand van 7.5 kilometer. Hier ontstond een wat vreemde uitslag doordat een aantal snelle deelnemers onderweg afsloeg bij een bordje van een vaste wandelroute, van het parcours raakte en de draad vervolgens oppakte op de route van de 15 kilometer.

Zo kon het gebeuren dat André Beekhuizen uit Hengelo van de veertig deelnemers op de 7.5 kilometer uiteindelijk als eerste weer terug was bij Aerofitt. In een tijd van 40:45 kwam hij als winnaar over de finish. "Zo maak ik dat ook eens mee", aldus Beekhuizen, die terugkeek op een mooie loop. "Het ging best goed. En het is bekend terrein." Lianne Jansen uit Hengelo (42:21) en Sandra Kamel (44:01) uit Beltrum maakten het podium compleet.

De organisatoren spraken na afloop van een zeer geslaagde editie. "Zeker voor de eerste keer", reageerde Rob Arends, die nadat hij samen met zijn Aerofitt-collega Thomas Wolbrink deelnam aan de marathon van Athene op het idee kwam om een hardloopevenement te organiseren. Vanwege het rustige buitengebied aan de zuidkant van Hengelo bleek het sportcentrum een geschikte start- en finishlocatie.

Arends liet daarnaast weten dat er vrijwel zeker een vervolg komt. "Misschien introduceren we dan een 5 kilometer", vertelt de sportinstructeur, die ondanks het feit dat enkele lopers verkeerd liepen toch veel positieve reacties mocht ontvangen. "We hebben van de lopers ook veel tips gekregen", laat Arends weten. "Die nemen we mee naar volgend jaar."


Jeugd DVO geniet tijdens kamp in Braamt

HENGELO - Het jeugdkamp van volleybalvereniging DVO vond in op zaterdag 21 mei en zondag 22 mei plaats bij Markant in Braamt. Er werden veel verschillende activiteiten gehouden, zoals een letterspeurtocht, DVO Got Talent, Vlot bouwen en Boogschieten. De organisatie kijkt terug op een geslaagd weekend en bedankt de kinderen, vrijwilligers en sponsoren.


DVO hield het jeugdkamp in Braamt. Foto: PR