Mart Riethorst houdt in Ons Huis een smakelijke presentatie over High Tea. Foto: Patrick Riethorst
Mart Riethorst houdt in Ons Huis een smakelijke presentatie over High Tea. Foto: Patrick Riethorst

Een feestelijke High Tea middag bij de UVV

HENGELO - Op woensdagmiddag 26 april hield de UVV afdeling Hengelo in Ons Huis een gezellige High Tea demonstratie. De voorzitter van de UVV Grady Wentink opende deze middag door iedereen hartelijk welkom te heten, ze was verheugd dat er zoveel mensen aanwezig waren, niet alleen dames maar ook heren, heel fijn.

Een dag voor koningsdag wat organiseren: iets statigs of iets feestelijks misschien, en zo werd het idee geboren om een High Tea te organiseren. Mart Riethorst, beheerder van Ons Huis verzorgde deze middag voor de UVV een High Tea demonstratie.
Mart begon met zich voor te stellen en zijn levensverhaal te vertellen. Over zijn geboorteplek, de lagere school, zijn studie, van zijn militaire diensttijd, over zijn stages, en anekdotes over zijn werkplekken.
Er werd koffie en thee geserveerd en op de tafels stonde mooie etagères die gevuld waren met veel verschillende lekkernijen.
De High Tea is al ontstaan in de 18de eeuw door de adellijke familie's die iets speciaals wilden tussen de lunch en het diner. Mart liet aan de hand van zijn verhaal filmpjes zien, met hartige en zoete heerlijkheden bij allerlei soorten thee.
In de zaal was een mobiele keuken opgesteld, met een camera zodat alle verrichtingen van Mart, stap voor stap op een groot scherm te zien waren. Heerlijke appelroosjes werden kunstig in elkaar gezet om daarna geproefd te worden, heerlijk. De aanwezigen konden ook zien hoe Carrot muffins gemaakt werden en mochten hierna weer proeven. Wat een smakelijke middag. De hartige Quiche met onder andere courgette was ook zeer de moeite waard. De middag werd op chic afgesloten met een glas champagne.
Grady Wentink bedankte Mart heel hartelijk voor deze fijne middag, voor de uitleg en voor de heerlijkheden die ze geproefd hebben.
Na de trekking van de loten voor de mooie prijzen bedankte de voorzitter iedereen voor de aanwezigheid en wenste allen welthuis.