Jolanda Poorteman schildert het liefst kleurrijke dikke dames. Foto: PR
Jolanda Poorteman schildert het liefst kleurrijke dikke dames. Foto: PR

Jolanda Poorteman exposeert in De Bleijke

HENGELO - Kunstenares Jolanda Poorteman exposeert in de maanden mei en juni in woon-zorgcentrum De Bleijke aan de Beukenlaan 1, iedere dag van 9.00 tot 17.00 uur geopend.

Jolanda Poorteman schildert het liefst kleurrijke dikke dames. Jarenlang liep Jolanda al rond met het idee om een schilderij te schilderen met daarop twee dikke dames in fleurige badkleding, met mooie ronde vormen en rood haar. Dat schilderij is destijds verkocht en naar aanleiding hiervan is zij een hele serie gaan schilderen in olieverf op linnen. Daar kwam jaren geleden een verjaardagskalender van uit.
Nog steeds schildert zij dikke dames en is ze erg enthousiast met het schilderen van fleurige vrolijke kippen. Dit schildert ze met acrylverf. In haar eigen atelier in Groenlo werkt ze ook met gemengde technieken, houtskool en oliepastelkrijt op karton. De afwisseling houdt het interessant. Haar doel is om mensen blij te maken met haar kunstwerken. Op haar werk in het Speciaal onderwijs kan zij haar creatieve talenten goed benutten. Ze geeft met veel enthousiasme handvaardigheid en tekenlessen aan de leerlingen.

Voor meer informatie, bel 0575-498200 of kijk op haar site.


www.eigenwijsinkunst.nl