Het Vrouwen van Nu eendagsbestuur met Gerda Marsman. Foto: PR
Het Vrouwen van Nu eendagsbestuur met Gerda Marsman. Foto: PR

Fietsen door Australië

VORDEN - Het eendagsbestuur van Vrouwen van Nu Vorden had voor 19 april Gerda Marsman uit Raalte uitgenodigd. Gerda is met haar fiets al door heel wat landen getrokken, waaronder Canada, Amerika, Alaska en vorig jaar door Chili, maar deze avond liet ze de dames mee genieten van haar reis door Australiƫ, waar ze een jaar over gedaan heeft.

Gerda Marsman is begonnen in Sidney en fietste naar het Noorden via het midden, naar het westen en weer naar het zuiden. Ze heeft de reis beƫindigd in Melbourne.

Ze vertelde met veel humor over haar fietsreis en menig traantje van het lachen werd weggeveegd. Ook had ze haar fiets bij zich. Alle tassen werden uitgepakt om te laten zien wat ze allemaal meeneemt of juist niet meeneemt. Want elke kilo moet ze mee trappen, dus het is juist de kunst om zo min mogelijk in de tassen te pakken.

Het was weer een geweldig leuke avond. Volgende avond is op 17 mei, dan komt Ans Mansveld vertellen over het leven en werken van Vincent van Gogh.


Jongens van De Leer en meisjes van de Bernardus winnaars schoolvoetbaltoernooi

HENGELO - Donderdagmiddag 20 april was het een drukte van belang op sportpark Het Elderink. Waar normaal de PAX teams spelen, waren op deze middag de leerlingen van de basisscholen uit Hengelo, Keijenborg en Bekveld actief voor het jaarlijkse scholenvoetbaltoernooi. Onder ideale omstandigheden werd er, onder grote belangstelling, fanatiek gestreden om de prijzen.

De bekers werden na afloop uitgereikt door wethouder Antoon Peppelman. Winnaar bij de jongens A is net als vorig jaar De Leer uit Hengelo. Rozengaardsweide werd op basis van doelsaldo tweede voor Bernardus uit Keijenborg. De Pierson eindigde als vierde.

Bij de meisjes A was het ook spannend. Uiteindelijk ging de Bernardus uit Keijenborg er met de hoofdprijs vandoor. Op basis van doelsaldo werd Rozengaardsweide tweede en De Leer derde. Ook bij de meisjes eindigde De Pierson op plaats vier. In de categorie Jongens B waren drie teams actief. Het team van de Bernardusschool uit Keijenborg werd afgetekend eerste, gevolgd door Rozengaardsweide en Bekveld. In de categorie meisjes B waren eveneens drie teams ingedeeld. Het team van Rozengaardsweide B werd hier eerste, gevolgd door Bernardus B en Pierson B.
De organisatoren, dames van PAX, kunnen terugzien op een geslaagd toernooi. De winnaars van de jongens en de meisjes A-poules gaan door naar de regiofinale in Eerbeek.