Toneelgroep de Noabers bereid een blijspel voor. Foto: PR
Toneelgroep de Noabers bereid een blijspel voor. Foto: PR

Toneel van Buurtvereniging 'de Noabers'

HENGELO - De toneelgroep van 'de Noabers' is weer druk bezig met de repetities om straks weer een spetterend en komisch blijspel op te voeren. Het toneelstuk is getiteld: 'Hoe Jannegie, Jan wordt' en is geschreven door H. de Vries. Dit blijspel wordt opgevoerd in twee bedrijven.

Het verhaal speelt zich af rond de familie Huizing die een aannemersbedrijf runt. Jantje Huizing is al op leeftijd, maar nog steeds vrijgezel. Zijn ouders denken dat ze maar eens moeten helpen om hem bij een vrouw te krijgen. De vraag is hoe?
Als de buurvrouw dat ter ore komt, weet zij wel een meisje voor hem. Maar ook dit meisje is er een met gebruiksaanwijzing. De buurvrouw doet dan ook verwoede pogingen om haar plan te laten slagen. Ook een vertegenwoordiger die regelmatig langs komt voor bouwmaterialen weet een hupse dame die Jantje wel op gang kan krijgen. Maar ook dit heeft weer een bijzondere achtergrond die op het toneel uitgevochten wordt.
Ondanks alle goede bedoelingen van iedereen is Jantje nog altijd niet vooruit te branden. Jantje wil niets van een meisje weten want het enige wat hem interesseert is zijn grootste hobby en dat zijn duiven.

Wie nu nieuwsgierig is geworden of Jantje inderdaad aan een vrouw komt, moet beslist komen kijken.

Hoe Jannegie, Jan wordt is een toneelstuk waarbij je als toeschouwer de lachspieren flink kunt trainen door allerlei onverwachte en komische momenten. Iedereen is welkom om te genieten van een heerlijk avondje toneel.

Dit blijspel wordt opgevoerd in Partycentrum Langeler op vrijdag 21 april, aanvang 20.00 uur. De zaal is open om 19.30 uur. Iedereen is welkom, zowel leden, entree 5 euro als niet leden, entree 7.50 euro.

Tot ziens in Party centrum Langeler namens toneelgroep De Noabers.