De mest voor de moestuintjes wordt afgewogen. Foto: PR
De mest voor de moestuintjes wordt afgewogen. Foto: PR

Het werk in de moestuin van BuitenGewoonBuiten gestart

BEKVELD - De kinderen van De Bekveldse school (groepen 4 en 5) en van de St. Bernardus uit Keijenborg (groep 7) begonnen 30 maart met het werk in de moestuin van BuitenGewoonBuiten. Deze moestuin ligt op het terrein van kinderboerderij Feltsigt aan de Bekveldseweg nummer 5.

Twee aan twee hebben de kinderen eerst hun eigen stukje moestuin onkruidvrij gemaakt. Vervolgens hebben ze twee kilo droge mest afgewogen, waarmee ze hun tuintje konden bemesten. De mest is ondergespit en de tuintjes zijn netjes aangeharkt in afwachting van het zaai- en pootgoed.
Tot aan de zomervakantie zijn de kinderen druk met zaaien, wieden én oogsten.


Jubilarissen bij collectanten van het Diabetes Fonds Steenderen

STEENDEREN - 25 jaar collecteren voor het Diabetes Fonds daar mag zeker bij stil worden staan.

Daarom was een bedankje voor deze dames en een mooi boeket hier wel op z'n plaats voor Jennie Heijink, Gerda Langenhof en Riky Hoefman, staand op de foto en zittend: Corrie Beulenkamp en Gerrie Gal.


8 t/m 13 mei: collecte Longfonds

REGIO - Van 8 t/m 13 mei is de collecte van het Longfonds. Dan gaan bijna 40.000 vrijwilligers op pad om geld in te zamelen voor longonderzoek. Geef aan de collectant en steun onze strijd voor gezonde lucht en gezonde longen.

Ademen, voor de meeste mensen is dat heel gewoon. Maar voor ruim één miljoen andere longpatiënten is ademen een voortdurende strijd. Een strijd die ze niet alleen kunnen winnen. In Nederland hebben meer dan 1 miljoen mensen een ongeneeslijke longziekte, zoals astma of COPD. Het Longfonds strijdt voor gezonde lucht en gezonde longen. Meer informatie over het werk van het Longfonds staat op de website.


www.longfonds.nl


De jubilerende collectanten van het Diabetes Fonds in Steenderen. Foto: Jan Oostland